ΈΝΑΡΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας ενημερώνει και καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον Ηλεκτρολογικό Κλάδο να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για να εισαχθούν στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Η υποβολή των αιτήσεων για το σχολικό έτος 2020 – 2021 γίνεται ηλεκτρονικά μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου 2020. Εκτός από την ειδικότητα των Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών, υπάρχουν ακόμα 31 ειδικότητες. Η μαθητεία του ΟΑΕΔ συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στην τάξη με την πρακτική άσκηση (onthejobtraining) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Με τον τρόπο αυτό ο εκπαιδευόμενος μπορεί να αποκτήσει τόσο τις θεωρητικές γνώσεις όσο και την επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας.

Η αμοιβή των μαθητών αντιστοιχεί σε 21,78 για κάθε ημέρα πρακτικής άσκησης για 2 έτη (τέσσερα εξάμηνα). Επίσης, πολλοί μαθητές και μαθήτριες λαμβάνουν επίδομα στέγασης και σίτισης.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι γεννήθηκαν τα έτη 1997-2004 και είναι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄ Τάξης Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXIS στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se- epaggelmatike-skhole-epas-tou-oaed

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο →  Εγγραφή σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ

Υπενθυμίζουμε πως ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας δέχεται βιογραφικά ηλεκτρολόγων όλων των ειδικοτήτων που αναζητούν εργασία. Βρισκόμαστε κοντά στους νέους και επιθυμούμε την εισροή νέων ατόμων στον κλάδο μας, ατόμων με  τα απαιτούμενα προσόντα και γνώσεις, με επαγγελματικές άδειες και πιστοποιήσεις. Το ρεύμα δεν είναι παιχνίδι!

ΜΟΝΟ ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΗΜΕΝΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ έχουν το δικαίωμα να εκτελούν ηλεκτρικές εγκαταστάσεις με προδιαγραφές, εξασφαλίζοντας ασφάλεια.

Εκ του ΔΣ