Πάσχα με Ασφάλεια για τα Παιδιά!

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας, εφιστά την προσοχή στους γονείς για την κατάλληλη υποδομή και την σωστή επίβλεψη των παιδιών, σε μια περίοδο που τα παιδιά βρίσκονται περισσότερο στο σπίτι και όχι στο σχολικό περιβάλλον και οι κίνδυνοι ατυχημάτων είναι αυξημένοι,  παραθέτοντας κάποιες συμβουλές:

  1. Προσοχή στις λαμπάδες! Η φλόγα και τα εύφλεκτα υλικά με τα οποία είναι στολισμένα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα!
  2. Προσοχή στα βεγγαλικά! Τα πυροτεχνήματα δεν είναι μόνο εντυπωσιακά, αλλά και επικίνδυνα!
  3. Ιδιαίτερη προσοχή όταν βάφετε τα αυγά, ετοιμάζετε τσουρέκια, μαγειρεύετε και η κουζίνα βρίσκεται σε λειτουργία!
  4. Ιδιαίτερη προσοχή στις ψησταριές και στις σούβλες, οι οποίες καίνε επικίνδυνα! Και μην ξεχνάτε να ελέγχετε στα μοτέρ των ψησταριών την σήμανση CE, η οποία αποδεικνύει ότι το προϊόν έχει ελεγχθεί και τηρεί όλες τις προδιαγραφές ως προς την ασφάλεια και την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος!
  5. Προσοχή στο σπίτι (μπαλκόνια, παράθυρα, σκάλες, τζάκια, πισίνες). Απαραίτητα τα μέτρα ασφαλείας! Τα παιδιά να βρίσκονται εντός του οπτικού σας πεδίου!
  6. Προσοχή στις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, όπου τα παιδιά πρέπει πάντα να κάθονται σωστά δεμένα στο πίσω κάθισμα (είτε σε ειδικό κάθισμα αυτοκινήτου, είτε δεμένα με τη ζώνη ασφαλείας). Σε περίπτωση ατυχήματος, το παιδί θα λειτουργήσει σαν αερόσακος για όποιον το κρατά, γι’ αυτό στην αγκαλιά κάποιου  Ποτέ!

Η περίοδος των διακοπών του Πάσχα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής!

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση! Καλό Πάσχα! Με υγεία!