ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΣΕΗΜ

ΣΕΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ!

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Νομού Μαγνησίας εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες, στους επαγγελματίες και στο καταναλωτικό κοινό πως η ενασχόληση με το ρεύμα επιβάλλει την πιστή τήρηση βασικών κανόνων, προϋποθέσεων και μέτρων ασφαλείας!

Το ρεύμα σκοτώνει! Απόδειξη είναι οι θάνατοι και τα ατυχήματα που καθημερινά συμβαίνουν κατά τόπους. Με μεγάλη λύπη ενημερωθήκαμε για την απώλεια ενός νεαρού ηλεκτρολόγου στην περιοχή του Μεσολογγίου, ο οποίος υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια έργων συντήρησης σε φωτοβολταϊκό πάρκο. Αυτό αποτελεί ένα ακόμα περιστατικό που προστίθεται στη λίστα των λυπηρών συμβάντων.

Το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι μόνο πηγή ενέργειας εξυπηρέτησης αλλά και πηγή κινδύνου! Είναι κρίμα να θρηνούμε ανθρώπους, ενώ  γνωρίζουμε την επικινδυνότητα του ηλεκτρικού ρεύματος και οφείλουμε να προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας.  Προσοχή οφείλουν να δείχνουν όχι μόνο οι επαγγελματίες αλλά και οι καταναλωτές! Ειδικά τα περιστατικά ηλεκτροπληξίας είναι αρκετά και συχνά.

Καλέστε Αδειούχο Ηλεκτρολόγο Εγκαταστάτη για να είστε ασφαλείς και να προφυλαχθείτε έναντι της ηλεκτροπληξίας αλλά και από κάθε άλλο κίνδυνο που μπορεί να προέλθει από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Μην δελεάζεστε από μη αδειούχους ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες, λόγω των χαμηλών τιμών που προσφέρουν για τις υπηρεσίες τους. Η εργασία μη αδειούχων ηλεκτρολόγων εγκαταστατών δεν εγγυάται την ορθή παροχή υπηρεσιών και την χρήση των κατάλληλων πιστοποιημένων υλικών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, διώκονται όποιοι ασκούν το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου,  χωρίς να έχουν την ειδική άδεια του υπουργείου, καθώς και ο αναθέτων σε αυτούς εργασίαηλεκτρολογικής φύσεως και τιμωρούνται, δια ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ή δια ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ ΜΕΧΡΙ 12 ΜΗΝΩΝ.

ΜΟΝΟ ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΗΜΕΝΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ έχουν το δικαίωμα να εκτελούν ηλεκτρικές εγκαταστάσεις με προδιαγραφές, εξασφαλίζοντας ασφάλεια.

Ζητήστε την επίδειξη της επαγγελματικής άδειας του ηλεκτρολόγου που επιλέγετε! Προστατέψτε τη ζωή σας τη δική σας και των παιδιών σας!  Με το φως των ειδικών!

Θα μας βρείτε στο τελευταίο φύλλο του τοπικού τύπου και στην ιστοσελίδα μας www.sehmagnisias.gr

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2020 – 2021 Ο ΣΕΗΜ ΕΦΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ 04.08.2020

Ο ΣΕΗΜ ασπάζεται την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, αναφορικά με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου και την απαιτούμενη προσοχή που πρέπει να δείχνουν οι κυνηγοί στην δραστηριότητά τους. Η νέα κυνηγετική περίοδος αρχίζει από 20 Αυγούστου 2020 και λήγει 28 Φεβρουαρίου 2021.

Παρακαλούμε και εφιστούμε την προσοχή όσον αφορά την στόχευση θηραμάτων που βρίσκονται επάνω ή κοντά σε ηλεκτροφόρα δίκτυα, όπως καλώδια, στύλοι, αγωγοί κτλ. Η στόχευση σε σημεία που υπάρχει ρεύμα, μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα, τραυματισμούς, βλάβες στο Δίκτυο ηλεκτροδότησης κλπ. Υπάρχει αντίστοιχη νομοθεσία που ορίζει την δίωξη των υπαιτίων σε περιπτώσεις ατυχημάτων.

Η Ασφάλεια είναι το κυριότερο όλων, και είναι απαραίτητη η πιστή εφαρμογή και τήρηση των κανόνων ασφαλείας κατά την άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας. Η εφαρμογή των διατάξεων περί θήρας πρέπει να είναι καθολική και η κυνηγετική δραστηριότητα να γίνεται στα επιτρεπόμενα σημεία, σεβόμενοι πάντα το περιβάλλον, τη φύση και όσους την επισκέπτονται. Οι κυνηγοί οφείλουν να έχουν την συνείδηση και την ανάλογη παιδεία που διαπερνά το άθλημά τους, δίνοντας το σωστό παράδειγμα στους νέους κυνηγούς.

Τέλος, σε περίπτωση που κάποιος αντιλαμβάνεται ένδειξη ζημιάς σε Δίκτυο ηλεκτροδότησης (π.χ. πτώση καλωδίων), παρακαλούμε όπως επικοινωνήσει με το γραφείο βλαβών της τοπικής μονάδας του ΔΕΔΔΗΕ (τηλεφωνικό κέντρο: 11500).

Εκ του ΔΣ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΈΝΑΡΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ 03.08.2020

Σύμφωνα με την υπογραφόμενη Κ.Υ.Α. από τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, χορηγείται εφάπαξ ειδικό βοήθημα  επανασύνδεσης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. (ΦΕΚ 3088/ Τεύχος Β/ 24-07-2020)

Από αύριο Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στο Δήμο Βόλου, στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, στην διεύθυνση της Κοινωνικής Πρόνοιας 2ας Νοεμβρίου 129. Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00 – 11:00 π.μ., στο γραφείο 8.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ του ειδικού αυτού βοηθήματος επανασύνδεσης είναι τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος  (έως 9.000 ευρώ το χρόνο για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, ποσό που προσαυξάνεται μέχρι τα 31.500 ευρώ για πολυμελείς οικογένειες και με  επιπλέον προσαυξήσεις για άτομα με αναπηρία, ανάγκη χρήσης ιατρικών συσκευών για μηχανική υποστήριξη κ.ά.) Ισχύουν επίσης περιουσιακά κριτήρια.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ:  Αποσύνδεση από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών,  έως και τις 30 Απριλίου 2020, προκειμένου να καλυφθούν και καταναλωτές που επλήγησαν από την κρίση του κορωνοϊού.

Το ύψος του εφάπαξ βοηθήματος καθορίζεται ανάλογα με το ύψος της οφειλής. Το σύνολο της οφειλής καλύπτεται όταν αυτή:

1.     δεν ξεπερνά τις 6.000 ευρώ

2.     το 75% από 6.001-9.000 ευρώ

3.     το 50% από 9.001 – 12.000 ευρώ

4.     το 30% από 12.000 ευρώ και πάνω

Το υπόλοιπο ποσό ρυθμίζεται σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, το πλήθος των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι καταναλωτές που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής υποβάλλουν αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του νόμου 1599/1986 ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία, προς την προαναφερόμενη Επιτροπή, προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1.     Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε.1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού

2.     Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε.9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής

3.     Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού

4.     Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.I.A.) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού

5.     Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης

6.     Γνωμάτευση Πιστοποίησης Αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό και άνω (>=67%)

7.     Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του νοικοκυριού.

Εκ του ΔΣ

ΈΝΑΡΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 31.07.2020

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας ενημερώνει και καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον Ηλεκτρολογικό Κλάδο να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για να εισαχθούν στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Η υποβολή των αιτήσεων για το σχολικό έτος 2020 – 2021 γίνεται ηλεκτρονικά μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου 2020. Εκτός από την ειδικότητα των Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών, υπάρχουν ακόμα 31 ειδικότητες. Η μαθητεία του ΟΑΕΔ συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στην τάξη με την πρακτική άσκηση (on-the-job-training) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Με τον τρόπο αυτό ο εκπαιδευόμενος μπορεί να αποκτήσει τόσο τις θεωρητικές γνώσεις όσο και την επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας.

Η αμοιβή των μαθητών αντιστοιχεί σε 21,78 € για κάθε ημέρα πρακτικής άσκησης για 2 έτη (τέσσερα εξάμηνα). Επίσης, πολλοί μαθητές και μαθήτριες λαμβάνουν επίδομα στέγασης και σίτισης.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι γεννήθηκαν τα έτη 1997-2004 και είναι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄ Τάξης Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXIS στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se- epaggelmatike-skhole-epas-tou-oaed

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο →  Εγγραφή σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ

Υπενθυμίζουμε πως ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας δέχεται βιογραφικά ηλεκτρολόγων όλων των ειδικοτήτων που αναζητούν εργασία. Βρισκόμαστε κοντά στους νέους και επιθυμούμε την εισροή νέων ατόμων στον κλάδο μας, ατόμων με  τα απαιτούμενα προσόντα και γνώσεις, με επαγγελματικές άδειες και πιστοποιήσεις. Το ρεύμα δεν είναι παιχνίδι!

ΜΟΝΟ ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΗΜΕΝΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ έχουν το δικαίωμα να εκτελούν ηλεκτρικές εγκαταστάσεις με προδιαγραφές, εξασφαλίζοντας ασφάλεια.

Εκ του ΔΣ

ΘΛΙΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ (ΜΑΚΗ) ΘΕΟΔΩΡΟΥ 02.07.2020

Ο Χρυσόστομος Θεοδώρου, γνωστός σε όλους ως Μάκης, απεβίωσε την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 σε ηλικία 92 ετών. Ήταν παντρεμένος, είχε τρία παιδιά και πέντε εγγόνια. Μια έντονη  προσωπικότητα άρρηκτα συνδεδεμένη τόσο με τα Συνδικαλιστικά, όσο και με τα Κοινωνικά δρώμενα του Βόλου.

Ήταν πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, με πολυετή παρουσία τόσο στα Συμβούλια του Συνδέσμου όσο και στης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ). Ήταν ο άνθρωπος που ένωσε τους δύο Συνδέσμους Ηλεκτρολόγων της Μαγνησίας. Ένας άνθρωπος με προσωπικότητα που ήταν υπέρ της ένωσης, της ομόνοιας και του διαλόγου.

Ο Κλάδος των Ηλεκτρολόγων θα θυμάται το Μάκη Θεοδώρου ως ένα πρότυπο επαγγελματία, συνδικαλιστή, έναν πολύτιμο άνθρωπο με ιδεώδη και ισχυρή προσωπικότητα.

Επίσης, ήταν πρώην Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Ιδιαίτερα αγαπητός σε όλο τον κόσμο των επαγγελματιών του Βόλου.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και Δημοτικός Σύμβουλος επί της Δημαρχίας Μιχάλη Κουντούρη και Θεόδωρου Κλαψόπουλου. Επίσης, η  πολιτική του δράση ήταν γνωστή σε όλους, καθώς εκλεγόταν στα τοπικά όργανα Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ.

Σημείο αναφοράς αποτελεί η εξορία στην Μακρόνησο σε ηλικία 18 ετών. Από το 1980 συνδέθηκε και με Αντιστασιακά Σωματεία σε Βόλο, Αθήνα και σε άλλες περιοχές.

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας  εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Χρυσόστομου (Μάκη) Θεοδώρου, για την απώλειά του.

Εκ του ΔΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 01.07.2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Νομού Μαγνησίας μετά το άκουσμα της απώλειας του Θεοδώρου Χρυσοστόμου, ενός εκλεκτού και αγαπητού συναδέλφου, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του θανούντος. Ο Χρυσόστομος Θεοδώρου, υπήρξε Πρόεδρος του Συνδέσμου, με πολυετή παρουσία στα Διοικητικά Συμβούλια και Πρόεδρος του Επαγγελματικου και Βιοτεχνικου Επιμελητηρίου Βολου. Το Διοικητικό Συμβούλιο εκδίδει σχετικό ψήφισμα και αποφασίζει τα εξής:

1. Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία.

2. Να κατατεθεί στεφάνι εις μνήμη του.

3. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στους οικείους του.

4. Να κατατεθεί ένα ποσό σε ευαγές ίδρυμα της πόλης.

5. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τύπο.

Εκ του ΔΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 10.06.2020

Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας Μιλτιάδη Αλεξάκη πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας (ΣΕΗΜ). Παρόντες ήταν και ο Α΄ Υποδιευθυντής της Δ.Α. Μαγνησίας Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Καλαμπόκας και ο  Β΄ Υποδιευθυντής της Δ.Α. Μαγνησίας Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Ντιζές.  Εκ μέρους του ΣΕΗΜ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Σεραφείμ Μαουσίδης και ο Γεν. Γραμματέας Νικόλαος Δεληγιάννης.

Ένα βασικό θέμα που απασχολεί τον κλάδο των Ηλεκτρολόγων και τον Σύνδεσμο είναι η εργασία των λαθρεγκαταστατών, ανθρώπων που δηλώνουν ηλεκτρολόγοι εγκαταστάτες ενώ δεν είναι κάτοχοι της νόμιμης άδειας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία άδεια και πιστοποίηση, αλλά παρέχουν υπηρεσίες συνήθως σε πολύ χαμηλές τιμές, ενισχύοντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Παράλληλα ηλεκτρολογικές εργασίες εκτελούν και ηλεκτρολόγοι εγκαταστάτες που έχουν κάνει διακοπή της δραστηριότητας τους στην εφορία και ενισχύουν το καθεστώς της «μαύρης» εργασίας, μη έχοντας φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Η κυριότερη όμως συνέπεια εκτέλεσης εργασιών σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις από λαθρεγκαταστάτες, είναι η αύξηση των κινδύνων και των λυπηρών κρουσμάτων που ακούμε καθημερινά. Αυτοί οι άνθρωποι εκτελούν εργασίες, χωρίς όμως να μπορούν να εγγυηθούν για την ασφάλεια τους και για την χρήση πιστοποιημένων υλικών αφού δεν είναι πιστοποιημένοι αδειούχοι ηλεκτρολόγοι εγκαταστάτες. Αποτέλεσμα είναι η αύξηση περιστατικών όπως οι ηλεκτροπληξίες και μάλιστα αρκετές από αυτές θανατηφόρες.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ.Αλεξάκης Μιλτιάδης άκουσε με προσοχή τα προβλήματα του κλάδου και διαβεβαίωσε πως θα εξετάσει το θέμα και πως σε κάθε περίπτωση θα επέμβει και θα προχωρήσει τις διαδικασίες, εφόσον υπάρξουν σχετικές καταγγελίες. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα θερμό και εγκάρδιο κλίμα. Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας είναι δίπλα στο Σύνδεσμο Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΗΜ επισημαίνει: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αστυνομικό Διευθυντή κ.Αλεξάκη, για την άμεση ανταπόκριση του αλλά και για όλο το θετικό κλίμα που διακατείχε τη συζήτησή μας. Εκ μέρους της Διοίκησης του ΣΕΗΜ εκφράζουμε τις θερμότερες ευχές μας για το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει. Ο Σύνδεσμος μας είναι και θα παραμείνει κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση του Νομού μας, προσφέρονται από την μεριά του με όποιο τρόπο μπορεί».

ΣΕΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ! 09.06.2020

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Νομού Μαγνησίας εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές για τους κινδύνους που κρύβει η ηλεκτρική ενέργεια! Ξεχωρίζει ο άμεσος κίνδυνος κατά της ζωής! Το ρεύμα σκοτώνει!

Τα περιστατικά ηλεκτροπληξίας στην Ελλάδα είναι πάρα πολλά και συμβαίνουν καθημερινά. Αρκετά από αυτά είναι θανατηφόρα. Τελευταίο δημοσιοποιημένο περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου τεχνίτης υπέστη θανατηφόρα ηλεκτροπληξία, την ώρα που αντικαθιστούσε θερμοσίφωνα.

Καλέστε Αδειούχο Ηλεκτρολόγο Εγκαταστάτη για να είστε ασφαλείς και να προφυλαχθείτε έναντι της ηλεκτροπληξίας αλλά και από κάθε άλλο κίνδυνο που μπορεί να προέλθει από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Μην δελεάζεστε από μη αδειούχους ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες, λόγω των χαμηλών τιμών που προσφέρουν για τις υπηρεσίες τους. Η εργασία μη αδειούχων ηλεκτρολόγων εγκαταστατών δεν εγγυάται την ορθή παροχή υπηρεσιών και την χρήση των κατάλληλων πιστοποιημένων υλικών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, διώκονται όποιοι ασκούν το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου,  χωρίς να έχουν την ειδική άδεια του υπουργείου, καθώς και ο αναθέτων σε αυτούς εργασίαηλεκτρολογικής φύσεως και τιμωρούνται, δια ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ή δια ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ ΜΕΧΡΙ 12 ΜΗΝΩΝ.

ΜΟΝΟ ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΗΜΕΝΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ έχουν το δικαίωμα να εκτελούν ηλεκτρικές εγκαταστάσεις με προδιαγραφές, εξασφαλίζοντας ασφάλεια.

Ζητήστε την επίδειξη της επαγγελματικής άδειας του ηλεκτρολόγου που επιλέγετε! Προστατέψτε τη ζωή σας τη δική σας και των παιδιών σας!  Με το φως των ειδικών!

Θα μας βρείτε στο τελευταίο φύλλο του τοπικού τύπου και στην ιστοσελίδα μας www.sehmagnisias.gr

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 18.05.2020

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας κοινοποιεί Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Ηλεκτρολόγους που αναζητούν εργασία. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα Επαγγελματίες Αδειούχοι Ηλεκτρολόγοι Μέλη του Συνδέσμου αναζητούν άτομα του κλάδου για απασχόληση.

Ο ΣΕΗΜ θα δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με βιογραφικά ηλεκτρολόγων, όλων των κατηγοριών και με την συναίνεση των ενδιαφερομένων θα τα προωθεί στα μέλη του.

Οι ενδιαφερόμενοι που κατέχουν επαγγελματική άδεια ηλεκτρολόγου Βοηθού, Τεχνίτη, Αρχιτεχνίτη ή Εγκαταστάτη  μπορούν να προσκομίσουν τα βιογραφικά τους και την άδεια τους στα γραφεία του Συνδέσμου Π.Μελά 43-45, 1ος όροφος και ώρα 10:00 έως 12:00 Δευτέρα έως Παρασκευή.

Εκ του ΔΣ

ΣΕΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ! 06.04.2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας εφιστά την προσοχή στους πολίτες για την προστασία της Δημόσιας Υγείας! Οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό εξάπλωσης του Κορονοϊού, να προστατεύουμε την υγεία τη δική μας, των οικογενειών μας, των επαγγελματιών, των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας!

Αντιλαμβανόμαστε πως πλήθος εργασιών που έχουν να κάνουν με το ηλεκτρικό ρεύμα είναι επιτακτικής ανάγκης. Συνεπώς, πρώτον πρέπει να κρίνουμε ως απλοί πολίτες ποια ηλεκτρολογική εργασία επείγει και πρέπει να διεκπεραιωθεί άμεσα και δεύτερον συνεργαζόμαστε μόνο με Αδειούχους Επαγγελματίες Ηλεκτρολόγους Εγκαταστάτες!

Μην επιτρέπετε σε Λαθρεγκαταστάτες να εισέρχονται στο χώρο σας, να εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις και να εκτελούν ηλεκτρολογικές εργασίες θέτοντας σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία! Μην ξεχνάτε πως το ζήτημα μη αδειούχων ηλεκτρολόγων εγκαταστατών βρίσκεται πολύ συχνά στην επικαιρότητα, καθώς αποτελεί κίνδυνο από μόνο του! Μόνο οι Αδειούχοι Ηλεκτρολόγοι Εγκαταστάτες μπορούν να αναλάβουν ευθύνες εργασιών με ηλεκτρικό ρεύμα!

Παρακαλούμε όπως ζητάτε την άδεια του ηλεκτρολόγου τον οποίο καλείτε για εκτέλεση ηλεκτρολογικής εργασίας ή μπορείτε να βλέπετε και τη λίστα με την πλειοψηφία των μελών του Σωματείου  μας στον έντυπο Τύπο καθημερινά ή στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας ( www.sehmagnhsias.gr ). Ζητούμε και από τα αγαπητά μέλη μας να συνεχίζουν να τηρούν τα μέτρα και τις οδηγίες πρόληψης σύμφωνα με τους αρμόδιου φορείς Υγείας.

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας βρίσκεται πάντα κοντά στα μέλη και στην κοινωνία. Παρακολουθεί, ενημερώνει, συμμετέχει και στέλνει το μήνυμα του: Μην παίζετε με την Υγεία σας, μην παίζετε με την υγεία των γύρω σας! Μένουμε σπίτι! Και μην ξεχνάτε μην παίζετε με το ρεύμα! «ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ»!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ «ΈΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ  ΣΤΙΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ» 27.03.2020

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας ενόψει της υγειονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας και τον κλάδο μας φυσικά, όπως και το σύνολο των τεχνικών επαγγελμάτων, απέστειλε σήμερα Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ.Χρήστο Σταϊκούρα  και προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ.Άδωνη Γεωργιάδη, με θέμα «Ένταξη Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων στις Ευεργετικές Διατάξεις της Κυβέρνησης ενόψει Κορωνοϊού».

Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης, στην Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ), με τις οποίες η Διοίκηση του Συνδέσμου μας βρίσκεται σε καθημερινή και διαρκή επικοινωνία καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του κλάδου μας. Τέλος η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους Βουλευτές του Νομού Μαγνησίας.

Σας παραθέτουμε την επιστολλη του ΣΕΗΜ:

«Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλκετρολόγων Ν.Μαγνησίας εκτιμά την υπεύθυνη διαχείριση που αποδεικνύει έως σήμερα η Κυβέρνηση , αλλά παράλληλα εκφράζει εκ μέρους όλων των μελών του ΣΕΗ Μαγνησίας την βαθύτατα έντονη ανησυχία για τον κλάδο μας ενόψει της υγειονομικής βόμβας, και κατ’ επέκτασης κρίσης, που βιώνει η χώρα μας με την πανδημία του κορωνοϊού.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι Εργολήπτες Ηλεκτρολόγοι όπως και πολλά ακόμα τεχνικά επαγγέλματα δεν έχουν συμπεριληφθεί στη λιστα των ΚΑΔ με τις επιχειρήσεις που πλήττονται. Και όμως αξιότιμοι Κύριοι, πλήττεται και ο κλάδος μας, πλήττονται οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι.

Εργαζόμαστε σε οικοδομές, εργοτάξια, ανακαινίσεις από κοινού με άλλα συνεργεία και φυσικά σεβόμαστε και ακολουθούμε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας, φροντίζουμε για την ατομική υγιεινή και την Δημόσια Υγεία. Όμως, πώς είναι δυνατό να εξαλείψουμε εντελώς τον κίνδυνο διάδοσης του δυνητικά αυτού θανατηφόρου ιού; Υπάρχει εκ των πραγμάτων συνωστισμός των τεχνικών συνεργείων σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους!

Από την άλλη πώς θα φέρουμε εις πέρας τις οικονομικές μας υποχρεώσεις; Η αγορά εργασίας έχει χάσει τον ρυθμό της, οι εποχικές επιχειρήσεις που επρόκειτο να ξεκινήσουν διάφορες εργασίες εξαρτώμενες από τεχνικά επαγγέλματα βρίσκονται σε παύση λειτουργίας και οι απλοί πολίτες δεν «ανοίγουν» τα σπίτια τους για ευνόητους λόγους προστασίας! Μία ακόμα παράπλευρη απώλεια είναι η διακπή λειτουργίας λιανικής πώλησης ηλεκτρολογικών υλικών. Πώς θα εργασθούν οι επαγγελματίες χωρίς προμηθευτές;

Οι τζίροι, όπως θα δείτε εν καιρώ, έχουν κατακόρυφη πτώση. Πώς θα πληρώσουμε τα πάγια έξοδα μας (ασφαλιστικές εισφορές, ενοίκια, λογαριασμοί ρεύματος, νερού κτλ); Πώς θα καταβάλλουμε τις μισθοδοσίες και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων μας; Πώς θα επιβιώσουμε εμείς οι ίδιοι και οι οικογένειες μας; Και επειδή δεν μας αρέσει να κλείνουμε τα αυτιά μας, πώς θα επανέλθουμε στην αγορά εργασίας την ώρα που η λειτουργία της δεν δείχνει καμία απολύτως ομαλότητα!

Υπάρχουν άπειρα ερωτήματα που καθημερινά δεχόμαστε από συναδέλφους όλων των τεχνικών επαγγελμάτων! Το ζήτημα όμως δεν είναι η απάντηση σε κάθε ερώτημα, αλλά η υπαγωγή των επιχειρήσεων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων στις διατάξεις της παύσης λειτουργίας και των αντίστοιχων ευεργετικών μέτρων!

Το νομοθετικό πλαίσιο δεν μας έχει εντάξει σε καθεστώς παύσης λειτουργίας μέχρι στιγμής και είναι σεβαστό έως ένα σημείο, καθώς γνωρίζουμε πως το ηλεκτρικό ρεύμα είναι συνεχώς στη ζωή όλων μας. Όμως πρέπει να σκεφτείτε και τη δική μας ζωή, την υγεία μας, την επιβίωση μας! Υπάρχουν εκεί έξω Συνάδελφοι (Επαγγελματίες Αυτοαπασχολούμενοι, Εργοδότες και Εργαζόμενοι)  που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να μην «πέσουν» οι ίδιοι και οι οικογένειες τους. Ενώ παράλληλα από την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 υπάρχει απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας, ο περιορισμός των μετακινήσεων για συγκεκριμένους μόνο λόγους.

Είναι απόλυτα λογικά τα μέτρα και η αυστηρότητα τους, όμως επιτρέψετε μας να εκφέρουμε την ταπεινή μας άποψη ότι πρέπει να είναι καθολικά. Καθολικά τα ευεργετικά μέτρα για τις πληγέντες επιχειρήσεις, δηλαδή για όλες τις επιχειρήσεις! Καθολικές είναι και οι συνέπειες της όλης κατάστασης!

Το ζήτημα δεν είναι απλά τα ευεργετικά μέτρα και το οικονομικό βοήθημα των 800€, καθώς και ο πιο μικρός επαγγελματίας γνωρίζει πως τα πάγια έξοδα διατήρησης μιας επιχείρησης και επιβίωσης μιας οικογένειας είναι πολύ περισσότερο. Εκτιμούμε όμως κάθε απόφαση και κάθε βοήθεια σας προς τους μικρομεσαίους, προς την ραχοκοκκαλιά της οικονομίας μας!

Στο πλαίσιο προστασίας και περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού, για την Δημόσια Υγεία όχι μόνο του κλάδου μας αλλά ολόκληρης της κοινωνίας, αιτούμαστε την ένταξη των Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων στις επιχειρήσεις που πρέπει να προβούν σε αναστολή λειτουργίας και παράλληλα την δέσμευση του Αυτοαπασχολούμενου ή Εργοδότη Εργολήπτη Ηλεκτρολόγου για διεκπεραίωση επείγουσων περιπτώσεων ανάγκης.

Πάνω απ’ όλα είμαστε Άνθρωποι! Δεν θα αφήσουμε κανέναν συνάνθρωπο μας αβοήθητο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης!

Πιστεύουμε στην κατανόηση και στην άμεση ανταπόκριση σας! Αναμένουμε άμεσα την ανακοίνωση υπαγωγής των επιχειρήσεων Εργοληπτών Ηλκετρολόγων στις διατάξεις της παύσης λειτουργίας και των αντίστοιχων ευεργετικών μέτρων! Βρισκόμαστε πάντα στη διάθεση σας

ΣΕΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ 16.03.2020

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας παρακολουθώντας τις εξελίξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος σχετικά με την εξάπλωση  του Κορονοϊού COVID-19 , εφιστά την προσοχή για την πρόληψη, την συλλογική και οργανωμένη δράση προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του δυνητικά θανατηφόρου ιού. Οφείλουμε να προστατεύουμε την υγεία μας, την υγεία των επαγγελματιών και των εργαζομένων, των πολιτών και όλης της κοινωνίας!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ Μαγνησίας παρακαλεί τα αγαπητά μέλη αλλά και τους πολίτες να αποφεύγουν μη επείγουσες ηλεκτρολογικές εργασίες και σε κάθε περίπτωση να τηρούν τα μέτρα και τις οδηγίες πρόληψης. Ως ενήλικες έχουμε την κρίση να αξιολογούμε πότε μια εργασία είναι επείγουσα και πότε όχι. Με σύνεση και ψυχραιμία οφείλουμε να δούμε την αναγκαιότητα κάθε εργασίας και να μην θέσουμε σε κίνδυνο τόσο εμάς όσο και την υπόλοιπη κοινωνία! Η μάσκα και τα γάντια είναι πλέον «εργαλεία»!

Ο κλάδος μας αλλά και όλη η κοινότητα οφείλει να ακολουθήσει αυστηρά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και κάθε αρμόδιου φορέα. Η πρόληψη θα βοηθήσει όχι μόνο στον περιορισμό του ιού αλλά και στην ομαλότερη λειτουργία της εργασίας επαγγελματιών και εργαζομένων. Φυσικά μην ξεχνάμε τις ευπαθείς ομάδες που είναι οι πιο ευαίσθητες και γνωρίζουμε ήδη τις συνέπειες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όσον αφορά τις οικονομικές συνέπειες, αντιλαμβανόμαστε ως ελεύθεροι επαγγελματίες και πολίτες πως είναι αναπόφευκτες! Οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από την λήψη ειδικών μέτρων ελάφρυνσης σε θέματα οικονομικά, ασφαλιστικά και φορολογικά, δανειακές υποχρεώσεις. Σε αυτό το επίπεδο οι παρεμβάσεις από τα ανώτερα όργανα εκπροσώπησης των επαγγελματιών έχουν ήδη γίνει με την υποβολή των απαιτούμενων αιτιολογημένων εγγράφων προς τα αρμόδια Υπουργεία. Αναμένουμε τις εξελίξεις και τις αντίστοιχες ανακοινώσεις.

Συνολικά η κοινωνία πρέπει να θυμάται: Μένουμε σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο, προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας ειδικά σε περιπτώσεις που παρουσιάζουμε συμπτώματα αναπνευστικών λοιμώξεων και αποφεύγουμε τις στενές επαφές. Φυσικά ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί η επαφή των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα. Πλένουμε συχνά τα χέρια μας με σαπούνι ή αντισηπτικό  για την καλύτερη προστασία της Δημόσιας Υγείας. Αποφεύγουμε τις επαφές και τηρούμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής!

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων σε κάθε περίπτωση συνεχίζει την παρακολούθηση των εξελίξεων και την ενημέρωση των μελών και της κοινωνίας! Η εργασία των Επαγγελματιών Αδειούχων Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών συνεχίζει με την τήρηση των μέτρων πρόληψης και οδηγιών της Δημόσιας Υγείας! Θα υπάρξει νέα ενημέρωση σε περίπτωση ανακοίνωσης παύσης λειτουργίας του κλάδου μας!

Μην παίζετε με την Υγεία σας, μην παίζετε με την υγεία των γύρω σας! Μένουμε σπίτι!

Και μην ξεχνάτε μην παίζετε με το ρεύμα! «ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ»!

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Δ/Σ 12.03.2020

Μετά τις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκαν στις 8, 9 και 10 Μαρτίου 2020, εκλέχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο μετά την συγκρότηση του σε Σώμα στις 11 Μαρτίου 2020 έχει ως εξής:

Διοικητικό Συμβούλιο:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΟΥΣΙΔΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΘΩΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΠΑΝΤΑΖΗΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ: ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΕΛΟΣ: ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ: ΠΡΕΜΕΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Εκπρόσωποι των Νησιών:

ΣΚΙΑΘΟΣ: ΤΖΟΥΜΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ: ΛΙΘΑΔΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ: ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ομάδα Συνεργατών:

Αλμπάνης Αντώνιος

Ζεμπέκης Κωνσταντίνος

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στα νησιά υπήρξε καθολική και για την υπόλοιπη Μαγνησία η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των συναδέλφων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αντανακλώντας την επιτυχημένη τριετή θητεία της Διοίκησης και το συνδικαλιστικό αποτύπωμα που άφησε στην περιοχή μας. Η νέα Διοίκηση θα «πατήσει» πάνω σε αυτή την προίκα και θα προγραμματίσει εκδηλώσεις που θα βάλει το Σύνδεσμο

ΣΕΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΔΕ» 25.02.2020

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας πραγματοποίησε την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 παρουσίαση – σεμινάριο με θέμα «Τροποποιήσεις στη Νέα ΥΔΕ (Ηλεκτρολογικό Σχέδιο)». Την παρουσίαση έκανε ο κος Δεληγιάννης Νικόλαος, ο οποίος εξήγησε αναλυτικά τις νέες διατάξεις, τις τροποποιήσεις στην ΥΔΕ και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των παρευρισκομένων. Η προσέλευση των μελών ήταν πραγματικά μεγάλη καθώς το θέμα χρήζει απόλυτης προσοχής και αφορά όχι μόνο τους αδειούχους ηλεκτρολόγους αλλά κατ’ επέκταση το καταναλωτικό κοινό, αφού τα ηλεκτρολογικά σχέδια εκπονούνται για κάθε εγκατάσταση (οικιακή, επαγγελματική κτλ).

Πέραν των τροποποιήσεων των εντύπων ΥΔΕ (Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη), Έκθεση Παράδοσης και Πρωτοκόλλου Ελέγχου, θεσμοθετείται ένα νέο έντυπο, το «Έντυπο περί Προαιρετικής Εγκατάστασης ΔΔΡ με διαφορικό ρεύμα λειτουργίας που δεν υπερβαίνει τα 30mA (ΕΠΕΔΔΡ)», το οποίο αποτέλεσε πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων.

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας ενημέρωσε φυσικά εγκαίρως τα μέλη του, καθώς η παρακολούθηση των εξελίξεων του κλάδου και η ενημέρωση των μελών του Συνδέσμου είναι βασικό μέλημα.

Τονίζουμε στο καταναλωτικό κοινό, στους πολίτες, να συνεργάζονται μόνο με ΑΔΕΙΟΥΧΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΤΕΣ! Να ζητάνε την επίδειξη της επαγγελματικής άδειας! Μόνο οι Αδειούχοι Ηλεκτρολόγοι Εγκαταστάτες μπορούν με ασφάλεια να εκτελέσουν κάθε ηλεκτρολογική εργασία και να εκπονήσουν το αντίστοιχο ηλεκτρολογικό σχέδιο! Βρείτε τους Αδειούχους Ηλεκτρολόγους Εγκαταστάτες στη σελίδα του ΣΕΗΜ και καθημερινά στον τοπικό Τύπο!

Μην παίζετε με το ρεύμα! Η οδηγία του ΣΕΗΜ είναι «ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ»!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ – ΔΕΥΑΜΒ 13.02.2020

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης επισκέφθηκε τον Δημοτικό Σύμβουλο και νέο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Γιώργο Τόρη και τον συνεχάρη θερμά εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΗ Μαγνησίας για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. Τα καθήκοντα, οι ευθύνες και οι απαιτήσεις αυτής της θέσης είναι σίγουρα αρκετά και φέρουν μεγάλη βαρύτητα. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος Σεραφείμ Μαουσίδης, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας είναι «δίπλα» στη ΔΕΥΑΜΒ, έτοιμος να στηρίξει το έργο της, καθώς τα ύδατα και κάθε τι που έχει σχέση με αυτά είναι βαρύνουσας σημασίας για τον τόπο μας. Ένας ακόμα δίαυλος επικοινωνίας άνοιξε για το καλό του Νομού μας! Ο ΣΕΗ Μαγνησίας εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο νέο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Γιώργο Τόρη!

Δήλωση Αδήλωτων Τετραγωνικών στους Δήμους έως 31 Μαρτίου 2020 30.01.2020

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας ενημερώνει τους πολίτες για τη νέα διάταξη (άρθρο 51 παράγραφος 2 του Ν. 4647/2019 Κατεπείγουσες ρυθμίσεις) που αφορά τη δήλωση τετραγωνικών που δεν είχαν δηλωθεί παλαιότερα και μέχρι 31 Μαρτίου 2020 έχουν το δικαίωμα να τα δηλώσουν στους Δήμους ορθά χωρίς την επιβολή προστίμου.

Οι δημότες μπορούν να δηλώσουν τυχόν αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα στις ιδιοκτησίες τους (ακίνητα, κτίσματα ή οικόπεδα) ή και να διορθώσουν τυχόν ανακρίβειες σε επιφάνειες ηλεκτροδοτούμενων και μη ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων. Οι δηλώσεις αυτές δεν θα έχουν καμία αναδρομική επιβάρυνση με δημοτικούς φόρους, δημοτικά τέλη και πρόστιμα.

Προσοχή όμως στις δηλώσεις που θα γίνουν μετά την 31η Μαρτίου, στις οποίες θα συνυπολογιστούν αναδρομικά πρόστιμα και προσαυξήσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Τα δικαιολογητικά που προσκομίζονται σε  φωτοαντίγραφα για ηλεκτροδοτούμενα είναι το Ε9 και ο λογαριασμός ρεύματος, ενώ για μη ηλεκτροδοτούμενα είναι το Ε9 και η βεβαίωση διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ.

ΣΕΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής Βόλου (ΤΔΕ/ΒΟΛΟΥ)  ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ! 16.01.2020

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Νομού Μαγνησίας ασπάζεται την ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ, Τοπική Διοικούσα Επιτροπή Βόλου (ΤΔΕ/ΒΟΛΟΥ), αναφορικά με την εξαπάτηση καταναλωτών από άτομα που δεν είναι υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ. Είναι καθημερινά τα κρούσματα όπου απλοί πολίτες γίνονται θύματα ατόμων που ισχυρίζονται πως είναι υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ.

Οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνουν βασικά σημεία που επιβεβαιώνουν την ιδιότητα ενός υπαλλήλου της Εταιρείας: την μη αμοιβή των εξουσιοδοτημένων συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ από τους καταναλωτές και την ειδική υπηρεσιακή ταυτότητα την οποία πρέπει να ζητούν οι καταναλωτές. Επίσης, αναφέρουν πως στην περίπτωση που υπάρχει υπόνοια εξαπάτησης τότε ο καταναλωτής πρέπει να καλέσει άμεσα τα τηλέφωνα βλαβών που αναγράφονται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος ή στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΔΔΗΕ ΒΟΛΟΥ (τηλ. 2421440100 και την αστυνομία 100).

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Νομού Μαγνησίας στηρίζει τις επισημάνσεις του ΔΕΔΔΗΕ και εφιστούν εξίσου την προσοχή στους καταναλωτές όχι μόνο όσον αφορά τη συνεργασία με εξουσιοδοτημένα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και την συνεργασία με Αδειούχους Ηλεκτρολόγους Εγκαταστάτες!

ΑΨΟΓΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΤΗΣ ΕΕΤΕΜ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ» 09.12.2019

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας και η Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ν.Τ. Μαγνησίας) επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου των «Ελληνικών Καλωδίων» στη Θήβα.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΗΜ κος Μαουσίδης Σεραφείμ απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και ευχαρίστησε θερμά τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. άψογη συνεργασία και φιλοξενία.

Κατά την επίσκεψη στο εργοστάσιο τα μέλη του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας και της Επιστημονικής Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ν.Τ. Μαγνησίας), καλωσόρισαν στην αίθουσα Συμβουλίων ο Διευθυντής του εργοστασίου της Θήβας κ. Παπαϊωάννου Ιωάννης και ο Διευθυντής του Εμπορικού Β. Ελλάδος Λαφαζανίδης Πέτρος.

Έγινε παρουσίαση του βασικού εργοστασίου του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΑΕ αυτό της Θήβας την δυναμικότητα παραγωγής του ~60.000 τόνους καλωδίων ανά έτος που προκύπτει από την εργασία των 460 ατόμων του εν λόγο εργοστασίου. Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ διαθέτει 6 εργοστάσια παραγωγής απασχολεί περί τα 1.200 άτομα.

Στην συνέχεια έγινε παρουσία της διαδικασίας παραγωγής καλωδίων χαμηλής με μέσης τάσης από την Μηχανικό παραγωγής  κ.Γκροντά  Νικηφόρο και στην συνέχεια ενημέρωση για της νέες τάσεις παραγωγής όσο και ενημέρωση όσον αφορά το πιστοποιητικό CPR από τους Μηχανικούς τους τμήματος Μελέτης και Σχεδιασμού των καλωδίων Χαμηλής και Μέσης τάσης κ.κ. Σταυριανουδάκη Γεώργιο & Σταμάτη Αθανασίου υπό της εποπτεία του προϊστάμενου του τμήματος κ.Κολιό  Παναγιώτη.

Την όλη παρουσίαση επικουρούσε ο Προϊστάμενος Ποιοτικού Ελέγχου του εργοστασίου παραγωγής μειγμάτων κ.Δριστάς Γεώργιος. Τα μέλη του Συνδέσμου απηύθυναν ερωτήσεις στους Μηχανικούς και έλαβαν απαντήσεις σε διάφορες απορίες τους .

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων τα μέλη του Συνδέσμου περιηγήθηκαν και είδαν όλη της διαδικασία παραγωγής καλωδίων που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους χρηματίζοντας με τον τρόπο αυτό πλήρη άποψη για την παραγωγή καλωδίων .

Μετά το πέρας της ξενάγησης και τις αναμνηστικές φωτογραφίες στο αύλειο χώρο του εργοστασίου , η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. παρέθεσε γεύμα στα μέλη σε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης των Θηβών.

ΑΨΟΓΗ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ» ΣΕΗΜ – ΕΕΤΕΜ – ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. 17.10.2019

Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας και με τη θετική ανταπόκριση της Επιστημονικής Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ν.Τ. Μαγνησίας), πραγματοποιήθηκε με οικοδεσπότη την Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. και το Kafkas Institute of Training and Development, με πολύ  μεγάλη επιτυχία ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια ηλεκτρικών εγκαταστάσεων». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε ην Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 στις 17:00 στην αίθουσα του Domotel Xenia Volos,  με μεγάλη προσέλευση μελών, φορέων και πολιτών.

Στο πλαίσιο της ημερίδας μίλησε ο κ. Αντώνης Σαλευρής (Ηλεκτρονικός Μηχανικός BSc, Πτυχ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε., Πτυχ. Μηχανικός Αυτοματισμού Τ.Ε.) και ενέπνευσε τους ακροατές. Μέσα από την εισήγηση του ομιλητή αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με την ασφάλεια των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων σε ειδικούς χώρους εργασίας (Υποσταθμοί, Εργοτάξια κ.λπ.), σε οικίες και εξωτερικούς χώρους, το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο διέπει όλες τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και την ασφάλεια αυτών, δίνοντας έμφαση στους τρόπους αποφυγής ατυχημάτων, στους παράγοντες επικινδυνότητας καθώς και στις αιτίες τους. Επιπλέον, ο ομιλητής αναφέρθηκε στα μοντέλα ασφάλειας, στις μεθόδους προστασίας, γείωσης και μέτρησης αυτής σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στηρίζεται στη συμμετοχική διδασκαλία, όπου ως εργαλεία εκπαίδευσης χρησιμοποιούνται πέραν των εισηγήσεων, ο διάλογος και η αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων με τον εισηγητή.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΗΜ κος Μαουσίδης Σεραφείμ και ο Πρόεδρος της ΕΕΤΕΜ κος  Τσιργούλας Αχιλλέας απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους των Διοικητικών Συμβουλίων και ευχαρίστησαν θερμά Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. και το Kafkas Institute of Training and Development για την άψογη συνεργασία και ημερίδα.

Τέλος, ευχαρίστησαν τα μέλη του ΣΕΗΜ και της ΕΕΤΕΜ για την συμμετοχή τους και δεσμεύτηκαν για την υλοποίηση περισσότερων εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε συνεργασία των δύο φορέων του Νομού Μαγνησίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕΗΜ ΟΕΒΕΜ ΑΓΕΤ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ 16.10.2019

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) και ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΣΕΗ) Ν. Μαγνησίας, στο πλαίσιο της αμφίδρομης ενημέρωσης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο, την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του Προέδρου ΣΕΗ Μαγνησίας κ.Μαουσίδη Σεραφείμ.

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Διοίκησης του Εργοστασίου, που έγινε σε καλό κλίμα, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας, ο Πρόεδρος του ΣΕΗ Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης, ο Ταμίας του ΣΕΗΜ Δημήτριος Απόστολος Κοντογιάννης, ο Διευθυντής του Εργοστασίου Βόλου Μιχάλης Βλάχος και η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Αποστολία Μαλαμούλη. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Γεν. Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου Δημήτριος Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενημέρωση με κύριο θέμα τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Βόλο. Συγκεκριμένα, έγινε παρουσίαση της τελικής έκθεσης ελέγχου του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ), από το οποίο προκύπτει η πλήρης περιβαλλοντική συμμόρφωση του εργοστασίου και η απαρέγκλιτη τήρηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ). Ακολούθησε συζήτηση αναφορικά με τους αυστηρούς ελέγχους που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο για τη διασφάλιση της ποιότητας των εναλλακτικών καυσίμων και οι οποίοι βασίζονται σε ευρωπαϊκά πρότυπα, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της ΟΕΒΕΜ και του ΣΕΗ Μαγνησίας έκαναν συνάντηση  με το Σωματείο Εργαζομένων της Ένωσης Προσωπικού Τσιμεντοβιομηχανίας Βόλου και παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Σωματείου Νικόλαος Ζυγούρης, ο Γεν. Γραμματέας Δημήτριος Βαΐτσης και ο Έφορος Μαμουρέλης Βάιος. Συζητήθηκαν προβλήματα των εργαζομένων και τα θέματα σχετικά με τη ρύπανση.

Οι συζητήσεις έκλεισαν με δέσμευση για ανανέωση των συναντήσεων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ 07.10.2019

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας με την Βουλευτή Ν.Δ. Μαγνησίας κ.Ζέττα Μακρή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του Δ.Σ. ΣΕΗ Μαγνησίας κ.Σεραφείμ Μαουσίδη, ενώ παρευρεθήκαν και ο Αντιπρόεδρος κ.Γεώργιος-Πανταζής Θώμος και ο Γενικός Γραμματέας κ.Δημήτριος Τσίρος.

Ιδιαίτερα θερμή η υποδοχή και θετική η διάθεση της κας Μακρή προς τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων.  Ο Πρόεδρος Σεραφείμ Μαουσίδης αναφέρθηκε σε βασικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των Ηλεκτρολόγων, όπως οι έλεγχοι και οι επανέλεγχοι των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Επίσης, οι εκπρόσωποι του ΔΣ του Συνδέσμου έθεσαν προβληματισμούς και ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με εμφανή το ενδιαφέρον της κας Μακρή για την εύρεση λύσεων στα διάφορα προβλήματα του κλάδου. Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για νέα συνάντηση και συνεχή επικοινωνία προς όφελος του κλάδου και του Νομού.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ  ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Αρ. Πρωτ. 199

        Καλούνται τα μέλη του Συνδέσμου σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 25-09-2019 και ώρα 18.30 στα γραφεία του Συνδέσμου στο Βόλο επί της οδού Παύλου Μελά αρ.43 για τη λήψη αποφάσεων επί του θέματος της τροποποίησης του καταστατικού του συνδέσμου  στα ακόλουθα σημεία :

1) Αλλαγή της Επωνυμίας του Συνδέσμου σε «Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Νομού Μαγνησίας»

2) Δημιουργία  Λογότυπου του  Συνδέσμου αποτελούμενου από Τριήρη με σήμα κεραυνού στο πανί και δημιουργία αντίστοιχης σφραγίδας

3) Κατάργηση της Παραγράφου 5 στο Άρθρο 8 του καταστατικού

Η παρουσία όλων κρίνεται αναγκαία για τη λήψη αποφάσεων λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα ταμειακώς εντάξει μέλη.

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας κατά την ανωτέρω ημερομηνία, καλούνται τα μέλη του Σωματείουσε επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση στον ίδιο τόπο, την 2η Οκτωβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30  

Για την Διοίκηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΟΥΣΙΔΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ                               ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΟΣ

ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 29.08.2019

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Νομού Μαγνησίας συγχαίρει όλους τους μαθητές που πέτυχαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία. Σε όσους δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα ο Σύνδεσμος μας εύχεται να μην απογοητευθούν και να μην ξεχνάν πως η ζωή είναι μπροστά γεμάτη με ευκαιρίες προς αξιοποίηση.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους νέους και τις νέες του Νομού Μαγνησίας για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας στον κλάδο της Ηλεκτρολογίας (Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών). Συγχαρητήρια στους Αναγνωστοπούλου Ελένη – Άννα, Ανανιάδης Απόστολος – Παύλος, Ανδραδόπουλος Σταύρος, Βαϊνάς Δημήτριος, Βουζαξάκης Δημήτρης, Γιαννουσάς Απόστολος, Γουτζούλιας Νικόλαος, Δεδούση Δήμητρα, Δημόπουλος Νικόλαος, Καραγιάννης Μάριος, Καρταπάνη Όλγα, Κάστορας Αθανάσιος, Κολλάτος Νικόλαος, Λίτσος Ιωάννης, Μαχμούται Έλενα, Μπαλαμώτης Ευάγγελος, Μπέκου Φωτεινή, Μπενής Κωνσταντίνος, Παπανίκος Βάιος – Παναγιώτης, Πανάγου Ιωάννα, Πανταζόπουλος Χρήστος, Πατέρας Ιωάννης, Ρούμπος Ιωάννης, Σταμούλος Αλέξανδρος, Στεργίου Ιωάννης, Τασιόπουλος Κωνσταντίνος, Τράκας Δημήτριος, Χατζημανίκας Δημήτριος, Χειμάρα Γεωργία, Χρήστου Απόστολος. Ο Σύνδεσμος μας θα βρίσκεται κοντά σας και θα είναι έτοιμος να σας υποδεχθεί στην οικογένεια των ηλεκτρολόγων με την ολοκλήρωση των σπουδών σας.

Ο δύσκολος στόχος επιτεύχθηκε με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, σε μια δύσκολη μάλιστα περίοδο αβεβαιότητας και ανησυχίας για το μέλλον, όπου βασικότερη όλων είναι η ηθική στήριξη και επιβράβευση. Ο Σύνδεσμος μας εύχεται καλή πρόοδο στις σπουδές τους και πολλές επιτυχίες στο νέο τους ξεκίνημα, και να μην ξεχνάτε τους στόχους σας και την προσήλωση σας σε αυτούς. Με θέληση, επιμονή και δύναμη θα πραγματοποιήσετε κάθε σας όνειρο.  Συγχαρητήρια φυσικά και στις οικογένειες και στους εκπαιδευτικούς των παιδιών που ήταν δίπλα τους σε όλο αυτό τον αγώνα.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ: ΡΕΛΕ ΔΙΑΦΥΓΗΣ 27.08.2019

Δυστυχώς καθημερινά είναι τα συμβάντα ηλεκτροπληξίας, πυρκαγιάς, ακόμα και εκρήξεων. Αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα μπορούν να αποφευχθούν με την κατάλληλη προστασία. Ο ηλεκτρισμός έχει δημιουργήσει έναν ευκολότερο τρόπο ζωής , μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί εσφαλμένα με αρνητικές συνέπειες, ακόμα και με κόστος ζωής. Το σπίτι ειδικά είναι ο υπ’ αριθμό 1 χώρος σε συχνότητα θανάτων από ηλεκτροπληξία.

Για τα παραπάνω, οφείλουμε να προσέχουμε, τηρώντας τους βασικούς κανόνες και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο ρελέ διαφυγής (Γνωστό ως διακόπτης Ηλεκτροπληξίας), είναι το εξάρτημα που μπορεί πραγματικά να μας προστατέψει και η χρήση του είναι επιβεβλημένη από τη νομοθεσία. Είναι απαραίτητη η τοποθέτηση του σε παλιές και νέες εγκαταστάσεις. Σε κάθε ηλεκτρολογική εγκατάσταση βάσει νόμου πρέπει να υπάρχει ο αντιηλεκτροπληξιακός διακόπτης, καθώς είναι το μόνο μέσο που μπορεί απόλυτα να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή έναντι της ηλεκτροπληξίας.

Την τοποθέτηση του ρελέ διαφυγής έχει γνώση και δικαίωμα να κάνουν μόνο αδειούχοι ηλεκτρολόγοι. Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Νομού Μαγνησίας επισημαίνει σε κάθε περίπτωση τη συνεργασία μόνο με Μέλη του Συνδέσμου! Μόνο οι Αδειούχοι Ηλεκτρολόγοι Εγκαταστάτες μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των καταναλωτών! Ζητήστε την επίδειξη της επαγγελματικής άδειας! Βρείτε τα Μέλη του Συνδέσμου μας στο τελευταίο φύλλο του τοπικού τύπου και στην ιστοσελίδα μας www.sehmagnisias.gr

ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 31.07.2019

Καθημερινά χρησιμοποιούμε συσκευές στο σπίτι και τη δουλειά που καταναλώνουν πολύ ενέργεια και ίσως δεν το γνωρίζουμε, με αποτέλεσμα να λαμβάνουμε αυξημένους τους λογαριασμούς ρεύματος.

Στο σύνολο τους οι ηλεκτρικές συσκευές, όπως το ψυγείο, το πλυντήριο ή το πιστολάκι, καταναλώνουν αρκετή ενέργεια ιδιαίτερα όταν είναι παλιές. Σε αυτές τις περιπτώσεις η λύση είναι αντικατάσταση των παλαιών συσκευών με καινούργιες. Στην περίπτωση του πλυντηρίου προτιμείστε εκείνα με την πόρτα μπροστά που καταναλώνουν τη μισή ενέργεια από εκείνα με την πόρτα στο επάνω μέρος. Επίσης, συσκευές όπως τηλεοράσεις, υπολογιστές και κινητά σε κατάσταση φόρτισης πρέπει να κλείνουν όταν δεν χρησιμοποιούνται. Ο φούρνος καταναλώνει πολλή ενέργεια, οπότε μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε μια ψηστιέρα στις περιπτώσεις που μπορείτε.

Ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο λόγω υψηλών θερμοκρασιών, όλοι χρησιμοποιούμε πολλές ώρες το κλιματιστικό το οποίο καταναλώνει πολύ ρεύμα και γι’ αυτό γίνονται διακοπές ρεύματος. Τα κλιματιστικά τύπου inverter έχουν μικρότερη κατανάλωση, όπως και οι ανεμιστήρες. Ο θερμοσίφωνας επίσης, είναι μια συσκευή με υψηλή κατανάλωση ρεύματος ανάλογα με τη χρήση του φυσικά, οπότε αν έχουμε τη δυνατότητα πιο οικονομική είναι η χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα.

Μην ξεχνάτε το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση – μειωμένο νυχτερινό , το οποίο ισχύει έως 31 Οκτωβρίου 2019 με συνεχές ωράριο από τις 23:00 έως τις 07:00.

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Νομού Μαγνησίας επισημαίνει σε κάθε περίπτωση τη συνεργασία μόνο με Αδειούχους Ηλεκτρολόγους Εγκαταστάτες Μέλη του Συνδέσμου! Μόνο οι Αδειούχοι Ηλεκτρολόγοι Εγκαταστάτες μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των καταναλωτών! Ζητήστε την επίδειξη της επαγγελματικής άδειας! Βρείτε τα Μέλη του Συνδέσμου μας στο τελευταίο φύλλο του τοπικού τύπου και στην ιστοσελίδα μας www.sehmagnisias.gr

ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ 11.07.2019

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Νομού Μαγνησίας εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές και επισημαίνει την συνεργασία μόνο με Αδειούχους Ηλεκτρολόγους Εγκαταστάτες Μέλη του Συνδέσμου! Καθημερινά με μεγάλη μας λύπη ακούμε δυσάρεστα περιστατικά, με τελευταίο την ηλεκτροπληξία ενός παιδιού ηλικίας δέκα ετών στην Αλόννησο, το οποίο ευτυχώς δεν διατρέχει κίνδυνο. Και μόνο το σοκ που υπέστη το ίδιο το παιδί, η οικογένεια του και η τοπική κοινωνία είναι αρκετό για να δείξει την επικινδυνότητα του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι χαμηλές τιμές που προσφέρουν για τις υπηρεσίες μη αδειούχοι ηλεκτρολόγοι εγκαταστάτες μπορούν να φέρουν την απώλεια μιας ζωής. Η εργασία μη αδειούχων ηλεκτρολόγων εγκαταστατών δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση την ορθή παροχή υπηρεσιών. ΜΟΝΟ ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΗΜΕΝΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ έχουν το δικαίωμα να εκτελούν ηλεκτρικές εγκαταστάσεις με προδιαγραφές, εξασφαλίζοντας ασφάλεια.

Βάση της διάταξης του Νόμου 6422 και του αναγκαστικού Νόμου 501, διώκονται όποιοι ασκούν το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου,  χωρίς να έχουν την ειδική άδεια του υπουργείου, καθώς και ο αναθέτων σε αυτούς εργασίαηλεκτρολογικής φύσεως και τιμωρούνται, δια ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ή δια ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ ΜΕΧΡΙ 12 ΜΗΝΩΝ.

Ζητήστε την επίδειξη της επαγγελματικής άδειας του ηλεκτρολόγου που επιλέγετε! Προστατέψτε τη ζωή σας τη δική σας και των παιδιών σας!  Με το φως των ειδικών!

Θα μας βρείτε στο τελευταίο φύλλο του τοπικού τύπου και στην ιστοσελίδα μας www.sehmagnisias.gr

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 12.06.2019

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Νομού Μαγνησίας ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν και στήριξαν την Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΠΟΣΕΗ που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 στο Valis Resort, και συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία αυτής της διοργάνωσης.

Θεσμικοί υποστηρικτές της διοργάνωσης: Περιφέρεια Θεσσαλίας , Δήμος Βόλου, Επιμελητήριο Μαγνησίας, Επιμελητήριο Λάρισας, Επιμελητήριο Τρικάλων, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Χορηγοί της διοργάνωσης: Β. Καυκάς Α.Ε. , LEDVANCE Ανώνυμη Εταιρεία Φωτισμού, Olympia Electronics Ν. Λακασάς  – Π. Αρβανιτίδης , Π.Ε. Κασσινάκης Α.Ε. , Ελληνική Λεγκράν ΑΕΒΕ, ΑΒΒ Α.Ε. , Schneider Electric AEBE, Σκρέκης Α.Ε. , Μεϊδάνη Electroinvest A.E. , ΕΜΜ. Κουβίδης ΑΒΕΕ, ΕΛΕΜΚΟ ΑΕΒΕ, IGE+XAO Ελλάς, Home Automation and More, Ηλεκτρονική Χαραλαμπίδης Α.Ε. , Καργιώτης Γ. Κων/νος – Φώτκα, Αλιμπέρτη ABEE, Τεχνομάτ Ηλεκτροβιομηχανικός Εξοπλισμός, Hager Hellas AEBE, Ελληνικά Καλώδια Α.Ε. , ΣΙΜΑΚΟΜ ΕΠΕ CTE, ΒΙΟΚΑΛ Α.Ε. , Κανελλής Δ. και Σκεντζούρης Β. Ο.Ε. , SAMBO HELLAS ΑΦΟΙ Π.Γόγαλη , Τεχνική Ανάπτυξη Κ. Δημητρίου Μ. ΙΚΕ , CUBALUC Αγκιστριώτης Α.Ε. , Όμιλος Μυτιληναίος (ΜΕΤΚΑ & Πρωτέργια) , Τζώρτζη ΑΕΒΕ, Χαλαμπαλάκης Ν. & Ε. Ο.Ε. Halplast , Ηρακλής Όμιλος Εταιρειών (ΑΓΕΤ), Τόρης Χατζή ΕΠΕ Ανταλλακτικά και Αναλώσιμα για αυτοκίνητα.

Προϊόντα προσέφεραν: Αγροτικός Παραγωγικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, ΕΨΑ Α.Ε., Τσίπουρο Αποστολάκη, Τυροκομικά Ρούσσας Α.Ε. , Τσίπουρο Τοκαλής.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 12.06.2019

Αγαπητέ Συνάδελφε,

 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα γιορτάσουμε  την γιορτή των ηλεκτρολόγων την ημέρα του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Σε  καλούμε να παρευρεθείς μαζί με τα μέλη της οικογένειας σου, στην λειτουργία και την Αρτοκλασία που θα τελεσθεί την ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 και ώρα λειτουργίας 7 -10 π.μ., στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΡΙΤΣΗΣ ΒΟΛΟΥ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΑ».

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΣΕΗ 2019 ΣΤΟ ΒΟΛΟ 11.06.2019

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Νομού Μαγνησίας διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία την Ετήσια  Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ), το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 στο Ξενοδοχείο Valis Resort στην Αγριά. Είναι η πρώτη φορά που η μεγάλη μέρα του κορυφαίου οργάνου του κλάδου των Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ) διεξήχθη στη Μαγνησία, στη Θεσσαλία. Το σύνθημα μας «Με το Ρεύμα και την Ισχύ των πολλών»! Τη Γενική Συνέλευση ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, ο οποίος και απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό. 

Η προσέλευση των Συνέδρων αλλά και του κόσμου γενικότερα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, φέροντας μια πληρότητα που άγγιξε το 120% . Στην Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΕΗ, Σύνδεσμοι Ηλεκτρολόγων από όλη την Ελλάδα με τους Προέδρους, εκλεγμένους αντιπροσώπους και εκπροσώπηση των Διοικητικών τους Συμβουλίων. Πέραν του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού, έγιναν τοποθετήσεις αντιπροσώπων, συζητήθηκαν τα προβλήματα του Κλάδου και έγιναν προτάσεις. Σημαντική για τον Κλάδο των Ηλεκτρολόγων η απόφαση διερεύνησης δημιουργίας ινστιτούτου για την ασφάλεια των Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΗ Θεόδωρος Αγγουράκης τόνισε πως θα πρέπει να εργασθούν όλοι μαζί οι ηλεκτρολόγοι για να επαναφέρουν τον κλάδο στο κορυφαίο επίπεδο των επαγγελματοβιοτεχνών. Ο Πρόεδρος του ΣΕΗ Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης εξέφρασε την χαρά και την τιμή του ΔΣ του ΣΕΗΜ για την διοργάνωση που ανέλαβε ο Σύνδεσμος, επισήμανε πως με γνώμονα το «εμείς» μπορεί να αντιμετωπιστεί κάθε πρόβλημα και πως πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια στη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Από την διοργάνωση δεν έλειπαν οι βραβεύσεις προσώπων που έχουν συνεισφέρει και συνεχίζουν να είναι δίπλα στο Σύνδεσμο, στον κλάδο γενικότερα αλλά και όχι μόνο. Ο Πρόεδρος Σεραφείμ Μαουσίδης απένειμε Τιμητικές Πλακέτες ξεκινώντας με τον Ευεργέτη της πόλης του Βόλου Χαράλαμπο Τσιμά, ο οποίος παρευρέθηκε συνοδευόμενος από την σύζυγό του Ελένη Στατηρά, εκφράζοντας και οι δύο τη συγκίνηση τους. Επίσης, Τιμητική πλακέτα απένειμε στον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, την οποία και παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας Άρης Ζέρβας. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γεώργιος Καββαθάς παρέλαβε Τιμητική πλακέτα από τον Πρόεδρο του ΣΕΗΜ Σεραφείμ Μαουσίδη, για την πολυετή στήριξη του στην ΠΟΣΕΗ και στο ΣΕΗ Μαγνησίας, ενώ και ο ίδιος προσωπικά απέδωσε τιμή στον Πρόεδρο της ΠΟΣΕΗ Θεόδωρο Αγγουράκη. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισήμανε την ανάγκη συναίνεσης του πολιτικού κλίματος προκειμένου να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Εμβληματική προσωπικότητα ο Πρώην Πρόεδρος της ΠΟΣΕΗ, πρώην Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και Πρώην Πρόεδρος ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, Μέλος ΔΣ ΟΑΕΔ Εκπρόσωπος ΓΣΕΒΕΕ Νικόλαος Ατζινάς, στον οποίο επίσης απένειμε Τιμητική Πλακέτα ο Πρόεδρος του ΣΕΗΜ. Από τις βραβεύσεις δεν θα μπορούσε να λείπει ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας, ο οποίος βρίσκεται πάντα κοντά στο Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας και στηρίζει κάθε δράση. Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας είναι από τους πιο δυναμικούς συλλόγους της Μαγνησίας και εκπροσωπείται από ένα ΔΣ νέων ανθρώπων με διάθεση για εργασία και εξέλιξη, κάτι που φαίνεται από αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.  Σημαντικό πρόσωπο για το ΣΕΗΜ αλλά και τον κλάδο γενικότερα ο Θεμιστοκλής Αρχοντάκης, στον οποίο και αποδόθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Προέδρου του ΣΕΗ Μαγνησίας. Τιμητική διάκριση έλαβαν και δύο νέα παιδιά ο Νίκος Κατσαρός και ο Νίκος Πατσιατζής, απόφοιτοι του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που κέρδισαν το πρώτο βραβείο, στο διεθνή διαγωνισμό Xilinx Open Hardware Design Contest 2018.

Σύντομο χαιρετισμό, πέρα από τα τιμώμενα πρόσωπα, απηύθυναν, η Πρώην Υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, ο Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Δαμίγος, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Αναστάσιος Λάππας, ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδος Βασίλειος Αβαρκιώτης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Ηλεκτρολογικού Υλικού Αντώνης Αλιμπέρτης. Το παρόν επίσης, έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Πράττος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Τόρης,  η  Γεν. Γραμματέας στο Δήμο Αλμυρού και Νεοεκλεγείσα Περιφερειακή Σύμβουλος Μαγνησίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Χρύσα Τσαγανού, ο Γεν. Γραμματέας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Βασίλειος Ζαχείλας, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Ευάγγελος Λαλίτσας, ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας της ΟΕΒΕΜ Νικόλαος Πλουμιστός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Βασίλης Καραΐσκος, ο Δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας Μιχάλης Βασιλικός, ο Δικηγόρος και Πρόεδρος του Άστρα Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις  Σάκης Κοκκίνης,

Στο χώρο διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης, εντός και εκτός του ξενοδοχείου, στήθηκε μια έκθεση περιπτέρων ηλεκτρολογικών και συναφών εταιρειών του κλάδου.  Δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξουν το υλικό και τις υπηρεσίες τους και το κοινό να γνωρίσει τις νέες προτάσεις των εταιρειών, να ενημερωθεί για τις νέες τάσεις και εξελίξεις στον κλάδο.

Το βράδυ του Σαββάτου δόθηκε γεύμα στο χώρο του ξενοδοχείου, με παρουσία ορχήστρας,  προς τιμήν όλων των συμμετεχόντων, Συνέδρων, Επισήμων και Χορηγών, όπου έγιναν και κληρώσεις δώρων.

Θεσμικοί υποστηρικτές της διοργάνωσης: Περιφέρεια Θεσσαλίας , Δήμος Βόλου, Επιμελητήριο Μαγνησίας, Επιμελητήριο Λάρισας, Επιμελητήριο Τρικάλων, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Χορηγοί της διοργάνωσης: Β. Καυκάς Α.Ε. , LEDVANCE Ανώνυμη Εταιρεία Φωτισμού, Olympia Electronics Ν. Λακασάς  – Π. Αρβανιτίδης , Π.Ε. Κασσινάκης Α.Ε. , Ελληνική Λεγκράν ΑΕΒΕ, ΑΒΒ Α.Ε. , Schneider Electric AEBE, Σκρέκης Α.Ε. , Μεϊδάνη Electroinvest A.E. , ΕΜΜ. Κουβίδης ΑΒΕΕ, ΕΛΕΜΚΟ ΑΕΒΕ, IGE+XAO Ελλάς, Home Automation and More, Ηλεκτρονική Χαραλαμπίδης Α.Ε. , Καργιώτης Γ. Κων/νος – Φώτκα, Αλιμπέρτη ABEE, Τεχνομάτ Ηλεκτροβιομηχανικός Εξοπλισμός, Hager Hellas AEBE, Ελληνικά Καλώδια Α.Ε. , ΣΙΜΑΚΟΜ ΕΠΕ CTE, ΒΙΟΚΑΛ Α.Ε. , Κανελλής Δ. και Σκεντζούρης Β. Ο.Ε. , SAMBO HELLAS ΑΦΟΙ Π.Γόγαλη , Τεχνική Ανάπτυξη Κ. Δημητρίου Μ. ΙΚΕ , CUBALUC Αγκιστριώτης Α.Ε. , Όμιλος Μυτιληναίος (ΜΕΤΚΑ & Πρωτέργια) , Τζώρτζη ΑΕΒΕ, Χαλαμπαλάκης Ν. & Ε. Ο.Ε. Halplast , Ηρακλής Όμιλος Εταιρειών (ΑΓΕΤ), Τόρης Χατζή ΕΠΕ Ανταλλακτικά και Αναλώσιμα για αυτοκίνητα.

Προϊόντα προσέφεραν: Αγροτικός Παραγωγικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, ΕΨΑ Α.Ε., Τσίπουρο Αποστολάκη, Τυροκομικά Ρούσσας Α.Ε. , Τσίπουρο Τοκαλής.

Ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Νομού Μαγνησίας ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν  και στήριξαν  την Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΠΟΣΕΗ και συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία αυτής της διοργάνωσης.

ΣΤΟ ΒΟΛΟ Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ (ΠΟΣΕΗ) 2019 29.05.2019

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 στο Ξενοδοχείο Valis Resort στην Αγριά. Την διοργάνωση ανέλαβε ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Νομού Μαγνησίας. Είναι η πρώτη φορά που η μεγάλη μέρα του κορυφαίου οργάνου του κλάδου των Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ) θα διεξαχθεί στη Μαγνησία, στη Θεσσαλία.

Στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση θα παρευρεθούν περίπου 250 Σύνεδροι, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΕΗ, Σύνδεσμοι Ηλεκτρολόγων από όλη την Ελλάδα με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους και την εκπροσώπηση των Διοικητικών τους Συμβουλίων. Είναι η μέρα που θα συζητηθούν κρίσιμα θέματα του κλάδου, θα γίνουν τοποθετήσεις και θα τεθούν προβληματισμοί καθώς και προτάσεις. Επίσης, το παρόν θα δώσουν Εκπρόσωποι Φορέων του Νομού Μαγνησίας, της Θεσσαλίας αλλά και ανώτερων οργάνων Κεντρικών Διοικήσεων.

Στο χώρο διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης, εντός και εκτός του ξενοδοχείου, θα υπάρχει και κατάλληλα διαμορφωμένος εκθεσιακός χώρος για την φιλοξενία περιπτέρων ηλεκτρολογικών και συναφών εταιρειών του κλάδου.  Οι εταιρείες θα αναδείξουν το υλικό και τις υπηρεσίες τους και έτσι θα δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τις νέες προτάσεις των εταιρειών, να ενημερωθεί για τις νέες τάσεις και εξελίξεις στον κλάδο. Η Έκθεση των χορηγών είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό, που μπορεί να την επισκεφθεί από το πρωί έως και το απόγευμα του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2019 (09:00 – 20:00).

«Με το Ρεύμα και την Ισχύ των πολλών»! Αυτό είναι το μήνυμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΣΕΗ για το 2019!

Μόνο Αδειούχοι Ηλεκτρολόγοι Εγκαταστάτες 21.05.2019
Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας με αφορμή τον τραγικό θάνατο 16χρονου στην Κρήτη, που υπέστη ηλεκτροπληξία ενώ προσπαθούσε να αλλάξει μία λάμπα, εφιστά την προσοχή για την αποφυγή τέτοιων δυσάρεστων συμβάντων. Είναι κρίμα να θρηνούμε ανθρώπους, ενώ  γνωρίζουμε την επικινδυνότητα του ηλεκτρικού ρεύματος και οφείλουμε να προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας.  Το ηλεκτρικό ρεύμα επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις και δεν είναι μόνο χρήσιμο. Τονίζουμε πως πρέπει να ζητάμε την επαγγελματική άδεια των ηλεκτρολόγων, να συνεργαζόμαστε μόνο με αδειούχους ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες.  Η ηλεκτροπληξία μπορεί να είναι επακόλουθο της ρευματοκλοπής, καθώς ακόμα και αν το ρεύμα είναι κομμένο, οι μετρητές συνεχίζουν να έχουν την τάση. Η ανάθεση ηλεκτρολογικών εργασιών σε μη αδειούχο ηλεκτρολόγο, εγκυμονεί κινδύνους για τους πολίτες και είναι αδίκημα βάσει της ηλεκτρολογικής νομοθεσίας για το οποίο διώκεται ποινικώς όποιος παρανομεί. Ζητάτε πάντα την σχετική άδεια εξάσκησης επαγγέλματος του Υπουργείου Ανάπτυξης! Το ρεύμα σκοτώνει!

«Σύσκεψη Περιφερειακού Κλιμακίου ΠΟΣΕΗ Δυτικής & Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου – Θεσσαλίας & Ιονίων Νήσων στα Ιωάννινα στις 11 Μαΐου 2019» 14.05.2019

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας συμμετείχε στη Σύσκεψη του Περιφερειακού Κλιμακίου (Π.Κ) Δυτικής & Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου – Θεσσαλίας & Ιονίων Νήσων της ΠΟΣΕΗ που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαΐου 2019 στα Ιωάννινα. Στη Σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος Σεραφείμ Μαουσίδης, ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Πανταζής Θώμος, ο Γεν. Γραμματέας Δημήτριος Τσίρος, το Μέλος Γεώργιος Γκάγκας και ο Αντιπρόσωπος στην Τοπική και Κλαδική Ομοσπονδία Νικόλαος Τσίρος.

Στο Περιφερειακό Κλιμάκιο έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΕΗ κ. Θεόδωρο Αγγουράκη για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης τα οποία ήταν: «Ενημέρωση για τα Κλαδικά Θέματα», «Προώθηση της Ηλεκτρικής Ασφάλειας Πανελλαδικά & στις Τοπικές Κοινωνίες», «Ενημέρωση για την Επιτροπή Ανταγωνισμού», «Ορθή λειτουργία Σωματείων – Μελών», «Ενέργειες για την αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού».

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι Πρόεδροι και οι Συνάδελφοι των Σωματείων και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας Σεραφείμ Μαουσίδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε Κλαδικά και Τοπικά θέματα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην άψογη συνεργασία του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας με την ΔΕΔΔΗΕ Βόλου και τον Διευθυντή Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ανταποκρίνεται σε κάθε αίτημα συνάντησης και βρίσκεται πάντα υποστηρικτής στις δράσεις του Συνδέσμου και των Ηλεκτρολόγων Μελών μας.

Η Σύσκεψη του Περιφερειακού Κλιμακίου ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη με την συμμετοχή πολλών συναδέλφων των Σωματείων – Μελών της ΠΟΣΕΗ και του Σ.Ε.Η Ιωαννίνων Ηπείρου, στον οποίο αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία.

Πάσχα με Ασφάλεια για τα Παιδιά! 23.04.2019

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας, εφιστά την προσοχή στους γονείς για την κατάλληλη υποδομή και την σωστή επίβλεψη των παιδιών, σε μια περίοδο που τα παιδιά βρίσκονται περισσότερο στο σπίτι και όχι στο σχολικό περιβάλλον και οι κίνδυνοι ατυχημάτων είναι αυξημένοι,  παραθέτοντας κάποιες συμβουλές:

 1. Προσοχή στις λαμπάδες! Η φλόγα και τα εύφλεκτα υλικά με τα οποία είναι στολισμένα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα!
 2. Προσοχή στα βεγγαλικά! Τα πυροτεχνήματα δεν είναι μόνο εντυπωσιακά, αλλά και επικίνδυνα!
 3. Ιδιαίτερη προσοχή όταν βάφετε τα αυγά, ετοιμάζετε τσουρέκια, μαγειρεύετε και η κουζίνα βρίσκεται σε λειτουργία!
 4. Ιδιαίτερη προσοχή στις ψησταριές και στις σούβλες, οι οποίες καίνε επικίνδυνα! Και μην ξεχνάτε να ελέγχετε στα μοτέρ των ψησταριών την σήμανση CE, η οποία αποδεικνύει ότι το προϊόν έχει ελεγχθεί και τηρεί όλες τις προδιαγραφές ως προς την ασφάλεια και την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος!
 5. Προσοχή στο σπίτι (μπαλκόνια, παράθυρα, σκάλες, τζάκια, πισίνες). Απαραίτητα τα μέτρα ασφαλείας! Τα παιδιά να βρίσκονται εντός του οπτικού σας πεδίου!
 6. Προσοχή στις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, όπου τα παιδιά πρέπει πάντα να κάθονται σωστά δεμένα στο πίσω κάθισμα (είτε σε ειδικό κάθισμα αυτοκινήτου, είτε δεμένα με τη ζώνη ασφαλείας). Σε περίπτωση ατυχήματος, το παιδί θα λειτουργήσει σαν αερόσακος για όποιον το κρατά, γι’ αυτό στην αγκαλιά κάποιου  Ποτέ!

Η περίοδος των διακοπών του Πάσχα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής!

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση! Καλό Πάσχα! Με υγεία!

Ο Πρόεδρος, του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας και Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Σεραφείμ Μαουσίδης, παρευρέθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 στην Συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ), με θέμα την Ασφάλεια κατά τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ. 16.04.2019

Σας Κοινοποιούμε το Δελτίο Τύπου της ΠΟΣΕΗ.                                             

Στη Συνέντευξη Τύπου παρουσιάσθηκε από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΕΗ κ. Θεόδωρο Αγγουράκη το θεσμικό πλαίσιο για την ηλεκτρική ασφάλεια, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που θα πραγματοποιηθούν για την ανάδειξη και βελτίωση της ηλεκτρικής ασφάλειας στο άμεσο μέλλον από την ΠΟΣΕΗ.

Ο κ. Γεώργιος Σαρρής Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ & Τεχνικός Σύμβουλος της ΠΟΣΕΗ, παρουσίασε τα βασικά μέτρα προστασίας από το ηλεκτρικό ρεύμα με ιδιαίτερες αναφορές στα μέτρα προστασίας για την καθημερινότητα των καταναλωτών.

Ο Δρ. Ιωάννης Γκόνος Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ, επεσήμανε τους κινδύνους από ακατάλληλες ηλεκτρικές συσκευές και υλικά, εξηγώντας με απλό και κατανοητό τρόπο στους χρήστες του ηλεκτρικού ρεύματος τι πρέπει να προσέχουν κατά την αγορά τους.

Ο κ. Γεώργιος Σταμούλιας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ & Εκπαιδευτικός Σιβιτανιδείου ΔΣΤΕ, παρουσίασε την ηλεκτρική ασφάλεια στην Ελληνική και Διεθνή πραγματικότητα και τις συγκεκριμένες δράσεις από διεθνείς και Ευρωπαϊκούς φορείς προς την κατεύθυνση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των καταναλωτών.

Στη Συνέντευξη Τύπου, παρουσιάσθηκαν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, για τους θανάτους στην Ελλάδα από ατυχήματα προκαλούμενα από ηλεκτρικό ρεύμα για τα έτη 2000 – 2016.

Αναλύθηκαν τα αίτια που οδήγησαν στη μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων, από τον μέγιστο αριθμό των 43 το 2004 στα 14 το 2016 και οι δράσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες θα πρέπει να πραγματοποιηθούν για την εξάλειψη των ατυχημάτων από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Συγκεκριμένα η ΠΟΣΕΗ θα επιδιώξει στο άμεσο μέλλον:

 • Προσπάθεια συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας, για την εισαγωγή στις πρωτοβάθμιες δομές εκπαίδευσης ώρας ενημέρωσης για το ηλεκτρικό ρεύμα, «τον αόρατο φίλο μας που μπορεί να γίνει επικίνδυνος».
 • Καθορισμό μήνα ηλεκτρικής ασφάλειας, στα πρότυπα λειτουργίας άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, με ημερίδες ενημέρωσης, αφύπνισης και ευαισθητοποίησης και θεματικές ενημερώσεις που κάθε φορά θα αφορούν και ένα διαφορετικό τμήμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας.
 • Δημιουργία ιστοσελίδας (portal) για την ηλεκτρική ασφάλεια, σε συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους και τους συναρμόδιους φορείς
 • Δημιουργία Ινστιτούτου για την ηλεκτρική ασφάλεια, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, τους συναρμόδιους φορείς και τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην αγορά των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρικής ενέργειας.

Στη Συνέντευξη Τύπου απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς, ο Αντιπρόεδρος του ΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Δαμίγος, η Πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ κ. Ελένη Αλευρίτου και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Φλέγγας.

Τη  συνέντευξη  τύπου  παρακολούθησαν  από   τον   κλαδικό   τύπο   η   εφημερίδα “Ο Εγκαταστάτης” και δημοσιογράφοι από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στα οποία εστάλη  και όλο το υλικό της συνέντευξης για περαιτέρω αξιοποίηση.

Η Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΒΕΑ), της Ελληνικής Ένωσης Εργαστηρίων (Hellas Lab) και με την υποστήριξη της ΕΚΠΟΙΖΩ και της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την ασφάλεια NAPO.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 32ης ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ 09.04.2019
Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας θα συμμετάσχει στην Ανοιχτή Εκδήλωση με  θέμα: Οικονομικές Επιπτώσεις Μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων Μεταξουργείο (Νικομηδείας 2, Νέα Ιωνία Βόλου). Η Ανοιχτή εκδήλωση είναι συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας,  που στάλθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και συνυπογράφηκε από τον Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων και δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα. Καλούμε, λοιπόν, τα μέλη του Συνδέσμου να συμμετάσχουν σε αυτή την Ανοιχτή Εκδήλωση.

Παρουσία Συνδέσμου Εργοδηγών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας στην Κεντρική εκδήλωση ΓΣΕΒΕΕ «1919-2019 -100 Χρόνια ΓΣΕΒΕΕ: Η ιστορία μας, ιστορία του τόπου μας» 05.04.2019

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοδηγών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας και Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Μαουσίδης Σεραφείμ, εκπροσώπησε το Επιμελητήριο Μαγνησίας,  στην Κεντρική εκδήλωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της.  Μαζί σε αυτή την μεγαλοπρεπή εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών  και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας Πλαστάρας Τρύφων.

Μια εκδήλωση εορτασμού, ορόσημο, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θέμα της εκδήλωσης: «1919-2019: 100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ: Η ιστορία μας, ιστορία του τόπου μας». Η Συνδικαλιστική δράση των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων της Ελλάδας ήταν το βασικό κομμάτι που τονίστηκε σε αυτή την εκδήλωση. Η Ελληνική κοινωνική και οικονομική δομή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Χαρακτηριστική η οπτικοακουστική παρουσίαση για την εκατονταετή πορεία της ΓΣΕΒΕΕ, με αφήγηση του κ. Ρένου Χαραλαμπίδη και τη μουσική επιμέλεια του κ. Δημήτρη Μυστακίδη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς, στην ομιλία του «Η ΓΣΕΒΕΕ δεν είναι μόνο ένα κίνημα, που απλά εκφράζει μία τάξη της κοινωνίας μας, αλλά είναι η ίδια η συνείδηση των Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων της Χώρας μας. Αυτή η εκατόχρονη ιστορική της πορεία, δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την στενή σύνδεση και την συνάφειά της, με την ιστορική πορεία της πατρίδας μας. Με άλλα λόγια, η ιστορική πορεία της ΓΣΕΒΕΕ, είναι ζυμωμένη μαζί με την ιστορία της Ελλάδας».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Κουράσης, υπογράμμισε πως «η εκδήλωση, όπως και όλες οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, δεν έχουν σκοπό την αφήγηση των γεγονότων, αλλά και την ερμηνεία τους και την σύνδεσή τους με το παρόν και το μέλλον της Συνομοσπονδίας. Είναι χρέος τιμής για εμάς, να θυμόμαστε, πως η μικρή και πολύ μικρή επιχειρηματικότητα, είναι αγώνας για επιβίωση και ανάπτυξη. Και πως οι ίδιες αγωνίες, οι ίδιοι φόβοι, οι ίδιες ελπίδες, αλλά και η ίδια δύναμη, χαρακτηρίζουν όλους εκείνους που προσπαθούν να δημιουργήσουν. Η ιστορία της ΓΣΕΒΕΕ είναι ο δικός μας πολιτισμός, η δική μας σοφία, η δική μας κληρονομιά, η δική μας ταυτότητα».

Ολοκλήρωση Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας 21.03.2019

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας, στα γραφεία του Συνδέσμου. Ο Πρόεδρος Μαουσίδης Σεραφείμ παρουσίασε τις δράσεις του Συνδέσμου για το έτος 2018, κάνοντας αναφορά σε συναντήσεις με φορείς του Νομού, συμπεριλαμβανομένων των νησιών, και όχι μόνο, η Περιφέρεια, οι Δήμοι, η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ.  Σημείο αναφοράς τα Δελτία Τύπου που συχνά δημοσιεύει ο Σύνδεσμος προς ενημέρωση των πολιτών, με θέματα την ασφάλεια, τη συνεργασία με αδειούχους ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες κ.ά. Από τις δράσεις του Συνδέσμου δεν λείπει διεξαγωγή παρουσιάσεων ενημέρωσης και σεμιναρίων κατάρτισης, καθώς και η παρακολούθηση και ενθάρρυνση νέων που διακρίνονται για επιτυχίες σε Διεθνείς διαγωνισμούς. Ο Σύνδεσμος παρακολουθώντας τα δρώμενα και τις ανάγκες του Νομού, κάνει παρεμβάσεις οι οποίες αφορούν όχι μόνο τον κλάδο αλλά και την κοινωνία γενικότερα, όπως για παράδειγμα το ενδιαφέρον αναφορικά με το θέμα της καύσης RDF στην ΑΓΕΤ όπου και πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις. Για το  2018 δεν πρέπει να παραλείψουμε την αποτύπωση των οικονομικών στοιχείων του κλάδου μέσω της έρευνας που διεξήχθη σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (Ο.Ε.Β.Ε.Μ.). Παρόν στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου και ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Μ. Πλαστάρας Τρύφων που πάντα στηρίζει και είναι δίπλα στο Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων.

Όσον αφορά τον Προγραμματισμό των δράσεων για το 2019, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μαουσίδης Σεραφείμ, έκανε ειδική αναφορά με εκτενέστερη ανάλυση στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η.), που για πρώτη φορά, σε επίπεδο Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο στις 7 – 9 Ιουνίου 2019. Είναι μια δράση που αναδεικνύει τη δυναμική του Συνδέσμου και ενισχύει την εικόνα του Νομού Μαγνησίας. Θα παρευρεθούν περίπου 250 Σύνεδροι, Σύνδεσμοι Ηλεκτρολόγων από όλη την Ελλάδα με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους και την εκπροσώπηση των Διοικητικών τους Συμβουλίων. Επίσης, σημαντική θα είναι η παρουσία, σε ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο,  εταιρειών του ηλεκτρολογικού κλάδου που θα στηρίξουν αυτή τη διοργάνωση. Σε αυτό το πλαίσιο ο Σύνδεσμος βρίσκεται σε επικοινωνία με φορείς, όπως Περιφέρεια, Δήμους, Επιμελητήριο, Συνεταιρισμούς, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας κ.ά. , προκειμένου να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση της Π.Ο.Σ.Ε.Η. προσδίδοντας μία ακόμα βαρύτητα στο προφίλ αυτής της δράσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ 01.03.2019

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας, στο πλαίσιο των συναντήσεων ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων  με την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, συναντήθηκε την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου με εκπροσώπους της διοίκησης του Εργοστασίου στο Βόλο. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μαουσίδης Σεραφείμ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας Πλαστάρας Τρύφων, ο Διευθυντής του Εργοστασίου Βλάχος Μιχάλης και ο Διευθυντής Αριστοποίησης του Εργοστασίου Χαράλαμπος Κουρής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε αναλυτική παρουσίαση του συστήματος συνεχούς δειγματοληψίας απαερίων περιστροφικής καμίνου για τυχόν περιεκτικότητά τους σε διοξίνες και φουράνια. Συγκεκριμένα, το Dioxin Monitoring System – Compact Version έχει κατασκευαστεί από τον Αυστριακό οίκο Monitoring Systems GmbH, ικανοποιεί τις απαιτήσεις του QAL1 MCERTS και συμμορφώνεται με τη μέθοδο EPA Method 23A – US EPA. Έχει πολύ μικρές ανάγκες τακτικής συντήρησης και είναι τοποθετημένο σε 157 εγκαταστάσεις σε 18 χώρες από το 1993.

Πέραν της παρουσίασης, έγινε επίσκεψη σε όλους τους χώρους του εργοστασίου (φούρνους, φουγάρο, καμινάδα κτλ). Οι εκπρόσωποι μας πέρασαν από όλα τα σημεία παραγωγής λαμβάνοντας ενημέρωση για όλα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΕ ΔΗΜΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ & ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ 18.10.2018

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας επισκέφθηκε την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, το νησί της Αλοννήσου, όπου συνάντηση τον Αντιδήμαρχο Αλοννήσου κ.Καλογιάννη Μιχαήλ και μέλη του Συνδέσμου που ζουν στο νησί. Εκ μέρους του Συνδέσμου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μαουσίδης Σεραφείμ και ο Αντιπρόεδρος  κ. Θώμος Γεώργιος – Πανταζής.

Ο κος Καλογιάννης υποδέχθηκε τους εκπροσώπους του Συνδέσμου μας και αναπτύχθηκε συζήτηση γύρω από θέματα του νησιού αναφορικά με τον κλάδο, και έγιναν διευκρινίσεις των εκπροσώπων του Συνδέσμου για την ασφαλέστερη παροχή υπηρεσιών.  Ακολούθησε συνάντηση με τα μέλη του Συνδέσμου που μένουν μόνιμα στο νησί της Αλοννήσου, όπου συζητήθηκαν προβλήματα και έγιναν οι απαραίτητες ενημερώσεις.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΑΪΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας στο πλαίσιο παρουσίασης των αποτελεσμάτων της έρευνας αποτύπωσης οικονομικών στοιχείων τοπικών επιχειρήσεων της Μαγνησίας που διεξάγει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας, παρουσίασε τα αποτελέσματα των 41 ερωτηματολογίων που συμπληρώθηκαν από μέλη του Συνδέσμου. Ο Σύνδεσμος, μέλος της ΟΕΒΕΜ και της ΠΟΣΕΗ, στηρίζει πάντα τις δράσεις των δύο Ομοσπονδιών. Την παρουσίαση των αποτελεσμάτων έκανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κος Μαουσίδης Σεραφείμ, στην εκδήλωση που διεξήχθη την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Ένας καθαρά επαγγελματικός κλάδος ή αλλιώς κλάδος υπηρεσιών όπως οι Ηλεκτρολόγοι, εμφανίζει υψηλούς δείκτες απασχόλησης και διατήρησης προσωπικού. Σημαντική ακόμη είναι η θετική απάντηση 3 στους 10 που δηλώνουν την επιθυμία τους για πρόσληψη προσωπικού, έστω και μερικής απασχόλησης.

Αναφορικά με τις οφειλές ο κλάδος των ηλεκτρολόγων παρά το γενικότερο απογοητευτικό κλίμα, δείχνει χαμηλά ποσοστά οφειλών προς ΟΑΕΕ, ΕΦΚΑ και εφορία, με διαφορά των οφειλών προς τις Τράπεζες όπου 1 σους 3 χρωστούν. Κάτι αναμενόμενο σε μια εποχή υψηλών επιτοκίων και προμηθειών. Υπάρχει, όμως, μια αισιόδοξη στάση ως προς την δυνατότητα τακτοποίησης των υποχρεώσεων το επόμενο διάστημα.

Οι δείκτες του τζίρου που αφορούν μια περίοδο θεωρητικά παραγωγική για το Νομό, συμπεριλαμβανομένων των νησιών όπου ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων έχει αρκετά μέλη, δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικοί. Μόνο το 38% δηλώνει αύξηση τζίρου, η οποία όμως αφορά κατά κύριο λόγο ένα ποσοστό αύξησης της τάξεως από 0 – 20%, ενώ κανείς δεν δηλώνει αύξηση τζίρου άνω 40%. Να σημειωθεί πως 4 στους 10 τουλάχιστον δηλώνουν μείωση, ενώ μόλις 2 στους 10 στασιμότητα τζίρου.

Σημαντική η απεικόνιση που εμφανίζει πως 40% των ερωτηθέντων προσδοκούν την μείωση της φορολογίας, 25% την δημιουργία – αύξηση αφορολογήτου. Ενώ 2 στους 10 αναφέρονται στην μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και στην μείωση του κόστους ενέργειας.

Τα ποσοστά ανεργίας, όπως αποτυπώνεται και στην συνολική έρευνα της ΟΕΒΕΜ, είναι υψηλότερα σε νέους ηλικίας 18 – 35 ετών, ενώ δεν είναι λίγοι οι άνεργοι ηλικίας 35 – 45 ετών. Αυτό το δυσάρεστο συμπέρασμα, επιβαρύνουν τα ποσοστά της μακροχρόνιας ανεργίας και την μη λήψης επιδόματος ανεργίας.

Αισθητή η απουσία αισιοδοξίας για ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και ψυχολογίας μετά τα τελευταίες αλλαγές της χώρας (έξοδος από τα μνημόνια, ανασχηματισμός).

Ο κος Μαουσίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου, αναφέρθηκε σε δύο βασικά προβλήματα. Πρώτον, είπε πως η έλλειψη οικοδομών είναι βασικό πρόβλημα όχι μόνο του κλάδου των Ηλεκτρολόγων αλλά γενικότερα του επαγγελματικού. Δυστυχώς η μείωση των εργασιών είναι κατακόρυφη και φυσικά έχει οικονομικό αντίκτυπο.

Επίσης, ο ανταγωνισμός επιβαρύνεται από τους μη αδειούχους ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες που προσπαθώντας να εισχωρήσουν στην αγορά εργασίας, σε μια εποχή κρίσης, προσφέρουν υπηρεσίες σε τιμές που δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικό κοστολόγιο.

Τέλος, ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων κατέθεσε κάποιες προτάσεις.

 • Μητρώο Αδειοδοτημένων

Το Μητρώο Αδειοδοτημένων μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για την ενημέρωση των καταναλωτών. Η πρόσβαση σε αυτό μειώνει τους κινδύνους από την συνεργασία με μη αδειούχους ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες και ενισχύει της ασφάλεια των πολιτών.

 • Εκπαίδευση – Κατάρτιση

Η εκπαίδευση τόσο των νέων όσο και των πιο έμπειρων ηλεκτρολόγων είναι απαραίτητη σε μια εποχή που οι εξελίξεις σε τεχνολογικούς κλάδους είναι ταχύτατες.

 • Γνωστοποίηση νόμων προς πολίτες και φορείς

Οι νόμοι που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών και ιδιαίτερα η σημασία και βαρύτητα των επανελέγχων πρέπει να είναι γνωστοί τόσο στους πολίτες όσο και στους φορείς. Σε αυτό το πλαίσιο ο Σύνδεσμος μας έχει ήδη ξεκινήσει μια σειρά δράσεων (ενημερωτικό φυλλάδιο, συνατήσεις με φορείς)

 • Συνεχής επαφή με δομές

Λόγω αρκετών προβλημάτων αλλά και απαιτήσεων που απασχολούν τόσο τον κλάδο μας συνολικά όσο και σε τοπικό επίπεδο, είναι απαραίτητη η επαφή με δομές.

ΣΕΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΕΤΡΑΜΗΝΙΑΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΪΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 10.10.2018

Μόλις εντός δέκα ημερών από επιστολή του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας για θέματα του κλάδου, και μετά από ένα μήνα περίπου από την τελευταία συνάντηση, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μαγνησίας, κα Κολυνδρίνη Δωροθέα, συναντήθηκε εκ νέου με τον Σύνδεσμό μας. Η κα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε για ακόμα μία φορά  τον Πρόεδρο κ. Μαουσίδη Σεραφείμ και τον Αντιπρόεδρο κ. Θώμο Γεώργιο – Πανταζή, και τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις των θεμάτων του κλάδου των Ηλεκτρολόγων που είχαν συζητηθεί σε προηγούμενες συναντήσεις.

Είναι εμφανής και κοινώς αποδεκτή η επικοινωνία της Περιφέρειας με τον Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας, και οι διαδικασίες για την λύση διαφόρων θεμάτων του κλάδου προχωρούν με ταχύ ρυθμό. Ο Σύνδεσμος μας εκφράζει την εκτίμηση του για το ενδιαφέρον που δείχνει η Αντιπεριφερειάρχης κα Κολυνδρίνη. Δεσμευμένες πλέον και οι δύο πλευρές για την καλύτερη συνεργασία και την συνεχή προσπάθεια.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ 03.10.2018

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας επισκέφθηκε την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ.Νασίκα Δημήτρη. Εκ μέρους του Συνδέσμου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μαουσίδης Σεραφείμ και ο Αντιπρόεδρος  κ. Θώμος Γεώργιος – Πανταζής.

Ο κος Νασίκας με χαρά υποδέχθηκε τους εκπροσώπους του Συνδέσμου μας, αναπτύσσοντας ένα ιδιαίτερα εποικοδομητικό διάλογο. Σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα συζητήθηκαν θέματα και δόθηκαν διευκρινίσεις σε ηλεκτρολογικά θέματα για την ασφαλέστερη παροχή υπηρεσιών.

Ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου δεσμεύτηκαν για την συχνότερη επικοινωνία του και συνεργασία προς όφελος του κλάδου και του Δήμου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ 27.09.2018

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας γνωρίζοντας τις ανάγκες των Βορείων Σποράδων σχετικά με την Ηλεκτρική Ενέργεια, έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), κοινοποιώντας την στην ΔΕΔΔΗΕ Λαμίας (Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας), ΔΕΔΔΗΕ Βόλου και στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κα Κολυνδρίνη. Σας παραθέτουμε την επιστολή :

«Δια της παρούσης ο Σύνδεσμος μας επιθυμεί να τονίσει τις ανάγκες των Βορείων Σποράδων σχετικά με την Ηλεκτρική Ενέργεια. Το ζήτημα απασχολεί και ανησυχεί τις περιοχές αυτές, κάτι που συχνά και ειδικά την θερινή περίοδο, αναφέρεται και συζητιέται από τα μέλη του Συνδέσμου μας, επαγγελματίες των νησιών αυτών. Δυστυχώς τα τέσσερα υποθαλάσσια καλώδια Μέσης Τάσης δεν επαρκούν για την κάλυψη των νησιών μας. Κρίνεται αναγκαία η εγκατάσταση πέμπτου υποθαλάσσιου καλωδίου μεταφοράς ρεύματος. Οι υπάρχουσες υποδομές δεν εξασφαλίζουν την σωστή και ασφαλή ηλεκτροδότηση των περιοχών αυτών, αυξάνοντας την ανησυχία και το άγχος για πιθανά προβλήματα, όπως black out. Πέραν των μόνιμων κατοίκων που είναι αρκετοί, έχουμε να κάνουμε με περιοχές κορυφαίες σε επιλογές τουρισμού. Συνεπώς, οι απαιτήσεις και οι ανάγκες για την ενεργειακή κάλυψη αυξάνονται, καθιστώντας αναγκαία την τοποθέτηση πέμπτου υποθαλάσσιου καλωδίου μεταφοράς ρεύματος.

Σας παρακαλούμε θερμά, όπως μεριμνήσετε για το θέμα αυτό, μεταφοράς ενέργειας στα νησιά των Βορείων Σποράδων, που απασχολεί κατοίκους και επαγγελματίες των περιοχών αυτών.

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας βρίσκεται πάντα στη διάθεση σας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ 25.09.2018

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας συγχαίρει τον Νίκο Κατσαρό και τον Νίκο Πατσιατζή, φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Δύο νέοι που κέρδισαν το πρώτο βραβείο (στην κατηγορία προπτυχιακών φοιτητών)  ανάμεσα σε περίπου εκατό ομάδες  προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών από όλη την Ευρώπη, στο διεθνή διαγωνισμό Xilinx Open Hardware Design Contest 2018, με την εργασία τους «Real time HOG implementation». Η συνεισφορά της εργασίας είναι η υλοποίηση του αλγορίθμου «Histogram of Oriented Gradients (HOG)» που χρησιμοποιείται για την εύρεση και παρακολούθηση πεζών σε video stream χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναδιατασσόμενης λογικής (FPGA).

Ο Σύνδεσμός μας θέλει να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια για την εξαιρετική αυτή διάκριση σε έναν τεράστιο διαγωνισμό. Είμαστε υπερήφανοι που η νέα γενιά μας δικαιώνει , με τη σεμνή της στάση και την άοκνη προσπάθειά της, τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας. Συγχαρητήρια, θα πρέπει να αποδοθούν και στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και στον επιβλέποντα της διπλωματικής εργασίας, κ. Νίκο Μπέλλα, που αποδεικνύουν ότι έχει διαμορφωθεί το κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον για την επίτευξη τέτοιων επιτυχιών. Οι διακρίσεις αυτές δείχνουν την ποιότητα και την υψηλή επιστημονική στάθμη του Τμήματος.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΒΟΛΟΥ, ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 31.08.2018

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας ενθαρρύνει τις εγγραφές νέων στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ Βόλου, η οποία ανάμεσα στις υπόλοιπες ειδικότητες προσφέρει και εκείνη του Τεχνίτη Ηλεκτρολογικών Εργασιών. Η ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στο Νομό μας είναι αξιόπιστη, με έμπειρους καθηγητές και άριστους αποφοίτους. Παράλληλα με την εκπαίδευση που προσφέρει η Σχολή, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πράξη όσα μαθαίνουν στα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα,  και να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους δράση μέσω της πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του Νομού. Σε αυτό το κομμάτι ο Σύνδεσμός μας και τα μέλη μας θα στηρίξουν τους μαθητευόμενους δίνοντας τους την ευκαιρία να εργασθούν δίπλα σε έμπειρους αδειούχους ηλεκτρολόγους της περιοχής μας και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, ώστε να είναι έτοιμοι να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, ακόμα και να συνεχίσουν την συνεργασία τους μαζί μας μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Κατά τη διάρκεια της μαθητείας/πρακτικής άσκησης οι εκπαιδευόμενοι αμείβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες και για τα τέσσερα εξάμηνα της πρακτικής άσκησης με 17,12 € την ημέρα. Ακόμη παρέχει σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες µε αποδοχές, επίδομα στέγασης και σίτισης σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις, αναβολή στράτευσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ Βόλου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή μαθητών-τριών στη σχολή, για το σχολικό έτος 2018-2019, εκπνέει στις 31/08/2018.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΜΟΝΟ ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ 29.08.2018

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας, εφιστά την προσοχή στους φίλους καταναλωτές και χρήστες της Ηλεκτρικής Ενέργειας, για κάθε είδους ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ να ζητούν από τους Ηλεκτρολόγους την ειδική επαγγελματική ταυτότητα και την άδεια τους. Επειδή, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν παρατηρηθεί, σοβαρά προβλήματα στις εγκαταστάσεις, με σοβαρό κίνδυνο για την εγκατάσταση και τον ίδιο τον άνθρωπο. Μην εμπιστεύεστε την περιουσία σας και τη ζωή σας, σε αναρμόδια άτομα. Επίσης, καθημερινά αντιμετωπίζεται το φαινόμενο της ρευματοκλοπής από επιτήδειους. Μόνο ένας αδειούχος ηλεκτρολόγος θα σας προστατέψει και θα σας ενημερώσει ώστε να μην πέσετε θύματα απάτης. Η ρευματοκλόπη διώκεται από τον Νόμο.

ΜΟΝΟ ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΗΜΕΝΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ έχουν το δικαίωμα να εκτελούν ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και παρέχουν εγκαταστάσεις με προδιαγραφές, εξασφαλίζοντας ασφάλεια, χωρίς να είναι επικίνδυνες για τους χρήστες των ηλεκτρικών συσκευών. Θα μας βρείτε στο τελευταίο φύλλο του τοπικού τύπου και στην ιστοσελίδα μας www.sehmagnisias.gr

Βάση της διάταξης του Νόμου 6422 και του αναγκαστικού Νόμου 501, διώκονται όποιοι ασκούν το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου,, χωρίς να έχουν την ειδική άδεια του υπουργείου, καθώς και ο αναθέτων σε αυτούς εργασία ηλεκτρολογικής φύσεως και τιμωρούνται, δια ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ή δια ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ ΜΕΧΡΙ 12 ΜΗΝΩΝ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΨΕΥΔΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας με αφορμή τη σύλληψη τριών ατόμων στη Θεσσαλονίκη, που προσποιούνταν ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ και εισέρχονταν στις οικίες ηλικιωμένων αφαιρώντας χρηματικά ποσά, εφιστά την προσοχή στους πολίτες καταναλωτές να ζητούν απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν την επαγγελματική ιδιότητα όσων πλησιάζουν τις οικίες και τους επαγγελματικούς τους χώρους. Προσοχή σε άγνωστα άτομα που εμφανίζονται ως υπάλληλοι της ΔΕΗ και προφασίζονται δικαιολογίες, όπως για παράδειγμα έλεγχο ή βλάβες, προκειμένου να ερευνήσουν το χώρο και να κλέψουν είτε χρήματα είτε αντικείμενα αξίας όπως κοσμήματα. Πρόκειται για περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Εφιστούμε επίσης, την προσοχή στην συνεργασία μόνο με αδειούχους ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες, οι οποίοι φέρουν την επαγγελματική τους άδεια και τους οποίους μπορείτε να βρείτε στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κα ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ ΔΩΡΟΘΕΑ

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας πραγματοποίησε επιτυχή συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μαγνησίας, κα Κολυνδρίνη Δωροθέα, την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μαουσίδης Σεραφείμ και ο Αντιπρόεδρος  κ. Θώμος Γεώργιος – Πανταζής.

Αναπτύχθηκε ένας ιδιαίτερα εποικοδομητικός διάλογος, με γνώμονα θέματα του κλάδου ενώ ιδιαίτερη θερμή ήταν η υποδοχή και θετική η διάθεση της Αντιπεριφερειάρχη κας Κολυνδρίνη προς το Σύνδεσμό μας. Η επικοινωνία των φορέων μας πλέον είναι δεδομένη προς όφελος του κλάδου και του νομού μας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος κ. Μαουσίδης Σεραφείμ και τα μέλη του Δ.Σ., του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας, εκφράζουν τη βαθιά θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια τις οικογένειες των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική και την αμέριστη συμπαράσταση στους πληγέντες, τραυματίες και πυροπαθείς.

Το πένθος είναι εθνικό και δεν υπάρχουν λόγια να εκφραστεί η απέραντη θλίψη.  Σεβασμός στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, κουράγιο στις οικογένειές τους και σε  όλους τους  πληγέντες  συνανθρώπους μας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΓΕΤ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας, μετά από την δημοσίευση της τελικής έκθεσης του Εργαστηρίου Φασματομετρίας Μάζας και Ανάλυσης διοξινών του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», επιβεβαιώνει πως η ενημέρωση που έλαβε, στις 17 Μαΐου 2018 από εκπροσώπους της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ήταν σωστή και αληθής.

Το ζήτημα χρήσης εναλλακτικών καυσίμων απασχολεί, προβληματίζει και συζητιέται συνεχώς στην περιοχή μας. Εξ αρχής, η θέση του εργοστασίου υποστήριζε την νόμιμη και αδειοδοτημένη καύση  RDF. Σύμφωνα με την τελική έκθεση του Εργαστηρίου, μετά τις δειγματοληψίες που έγιναν στο χρονικό διάστημα μεταξύ 25 έως 27 Μαΐου, δεν υπάρχει υπέρβαση ορίου για τις διοξίνες/φουράνια και σε βαρέα μέταλλα από τις δειγματοληψίες που έγιναν στον περιστροφικό κάμινο (ΠΚ1) της ΑΓΕΤ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας  στηρίζει την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, όσον αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018. Το κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου στα μέλη του να μην λειτουργήσουν την Κυριακή 15 Ιουλίου βρίσκει σύμφωνο και υποστηρικτή το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Κ.ΝΑΣΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗ 06.07.2018

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας συγχαίρει τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, κ.Νασίκα Δημήτριο για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν λόγω των καιρικών φαινομένων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Οι άμεσες κινήσεις του και το αποτέλεσμα της συνάντησης με το Υπουργείο Εσωτερικών, αποδεικνύει συνέπεια και υπευθυνότητα. Η στάση αυτή κατέδειξε τόσο την διοικητική ικανότητα και την ικανότητα ανάληψης πρωτοβουλιών που οδηγούν στην επίλυση των προβλημάτων, όσο και την προθυμία στην εκτέλεση των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο κ.Νασίκα και σε όλη την αντιπροσωπεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου για την κοινωνική ευαισθησία και την αφοσίωση στο καθήκον.

Ευχόμαστε δύναμη και υγεία, ώστε να συνεχίσουν να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους.


Π Ρ Ο Σ  Κ Λ Η Σ Η

Αγαπητέ Συνάδελφε,

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα γιορτάσουμε  την γιορτή των ηλεκτρολόγων την ημέρα του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Σε  καλούμε να παρευρεθείς μαζί με τα μέλη της οικογένειας σου, στην λειτουργία και την Αρτοκλασία που θα τελεσθεί την ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 και ώρα λειτουργίας 7 -10 π.μ., στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ  ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ –ΑΓΙΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΗΛΕΙΑΣ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕ ΑΓΕΤ 17.05.2018

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας μετά από αίτημα προς την ΑΓΕΤ, συναντήθηκε και συζήτησε την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, με υπευθύνους του εργοστασίου. Συγκεκριμένα τους εκπροσώπους του Συνδέσμου κ.κ. Μαουσίδη Σεραφείμ, Δημήτριο Τσίρο και Θώμο Γεώργιο, υποδέχτηκαν η Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων Εργοστασίου Βόλου κα. Απέργη Παναγιώτα και ο Διευθυντής του Εργοστασίου κος Βλάχος Μιχάλης.

Θέμα της ενημερωτικής συνάντησης ήταν η χρήση εναλλακτικών καυσίμων, αυτό που ακριβώς απασχολεί αρκετό καιρό την περιοχή μας και την κοινωνία μας. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπευθύνους του Εργοστασίου, η καύση RDF στην Περιστροφική Κάμινο Νο1 είναι νόμιμη και αδειοδοτημένη. Η λειτουργία του εργοστασίου γίνεται με αυξημένα μέτρα ελέγχου. Την ίδια στιγμή η Ευρώπη καίει από 40% έως 100% εναλλακτικά καύσιμα. Με διαβεβαίωση των ίδιων των εκπροσώπων του Εργοστασίου, δεν θα έθεταν σε καμία περίπτωση, σε κίνδυνο τις οικογένειες τόσο των εργαζομένων τους, όσο και των πολιτών της περιοχής μας με την καύση του RDF.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΛΑΜΙΑ 29.04.2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο και μέλη του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας συμμετείχαν στην Σύσκεψη του Περιφερειακού Κλιμακίου Δυτικής & Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου – Θεσσαλίας – Ιονίων Νησιών, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο του Κάστρου Λαμίας. Στη Σύσκεψη συζητήθηκαν Κλαδικά θέματα, το Ηλεκτρονικό Μητρώο Συντελεστών Παραγωγής Δημόσιων & Ιδιωτικών Έργων, καθώς και η ορθή Λειτουργία των Σωματείων. Τοποθέτηση έγινε και από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου μας κ.Μαουσίδη Σεραφείμ σχετικά με το θέμα των ηλεκτρολογικών υλικών και των Ευρωπαϊκών προτύπων, καθώς και το πλήγμα που έχουν δεχτεί οι αδειούχοι ηλεκτρολόγοι εγκαταστάτες και τα καταστήματα πώλησης ηλεκτρολογικού υλικού και εξοπλισμού.

 


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ 29.04.2018

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας θα συμμετάσχει στην Σύσκεψη του Περιφερειακού Κλιμακίου Δυτικής & Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου – Θεσσαλίας – Ιονίων Νησιών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ. στην Λαμία. Η Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί  στο Συνεδριακό Κέντρο του Κάστρου Λαμίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα μέλη του Συνδέσμου να παρευρεθούν και ενημερώνει πως θα γίνει δωρεάν μετάβαση από το Δημαρχείο του Βόλου, ώρα 08:00 π.μ., παροχή γεύματος και επιστροφή κατά προσέγγιση 18:00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε

Με τη Γραμματεία του Συνδέσμου Τηλ. 24210-30891 (ώρες 8:30 – 12:30)

ή με τον Πρόεδρο Μαουσίδη Σεραφείμ 6977918541


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23.04.2018

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας σε συνεργασία με την ΑΒΒ ΑΕ πραγματοποίησε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή των μελών του Συνδέσμου, και όχι μόνο, σεμινάριο με θέμα «Προστασία ηλεκτρικών κυκλωμάτων – Επιλογή μικροαυτόματου διακόπτη», την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παύλου Μελά 43-45.

Στην εκδήλωση εισηγητής και εκπρόσωπος της ΑΒΒ Α.Ε. ήταν ο κος Κωνσταντίνου Αστέριος (Μηχανικός Πωλήσεων ΑΒΒ ΑΕ). Έγινε σχετική παρουσίαση και ανάλυση. Αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος, μέσω των παραδειγμάτων και των ερωτημάτων που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Ο Πρόεδρος κος Μαουσίδης Σεραφείμ απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους όλου του Διοικητικού Συμβουλίου και ευχαρίστησε θερμά τον εισηγητή και την ΑΒΒ ΑΕ για την επιτυχή παρουσίαση και την άψογη συνεργασία. Και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για την διεξαγωγή παρουσιάσεων ανοιχτών προς όλους.


Σεμινάριο : «Προστασία ηλεκτρικών κυκλωμάτων – Επιλογή μικροαυτόματου διακόπτη»

Ο Σύνδεσμός μας σε συνεργασία με την ΑΒΒ Α.Ε., στις 23 Απριλίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, θα διεξάγει παρουσίαση στα γραφεία του Συνδέσμου μας, Π.Μελά 43-45, με θέμα «Προστασία ηλεκτρικών κυκλωμάτων – Επιλογή μικροαυτόματου διακόπτη». Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι περίπου μιάμιση ώρα.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13.03.2018

Έρχονται μέσω ΕΣΠΑ οι «έξυπνοι» μετρητές ρεύματος

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πράξη «Πιλοτικό Σύστημα Τηλεμέτρησης και Διαχείρισης της ζήτησης παροχών ηλεκτρικής ενέργειας οικιακών και μικρών καταναλωτών και εφαρμογής έξυπνων δικτύων». Έρχονται μέσω ΕΣΠΑ οι «έξυπνοι» μετρητές ρεύματος - Πού θα τοποθετηθούν

Η απόφαση της ειδικής γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ στο υπουργείο Οικονομίας, Ευγενία Φωτονιάτα αναφέρει ότι το έργο αφορά στην ολοκληρωμένη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού, 170.000 μετρητών καθώς και την εκτέλεση όλων των απαραίτητων δοκιμών και ρυθμίσεων.

Η σημερινή διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αντικατάσταση των σημερινών αναλογικών μετρητών με ψηφιακούς, έξυπνους μετρητές, καθώς με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια σοβαρή υποδομή για την αναβάθμιση των δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σημειώνεται ότι οι έξυπνοι μετρητές θα μπορούν να καταγράφουν τις καταναλώσεις σε περισσότερες της μίας ωρολογιακές ζώνες, προσφέρουν τεράστια ευελιξία στη διαχείριση της κατανάλωσης, επιτρέπουν στον καταναλωτή να γνωρίζει ακριβώς το προφίλ της κατανάλωσης ώστε να κάνει εξοικονόμηση, ενώ διευκολύνουν και την παραγωγή ενέργειας από τους ίδιους τους καταναλωτές.

Ειδικότερα, η απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα στο Διαύγεια αναφέρει ότι το έργο που θα εκτελέσει ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) αφορά στα εξής:

 1. Σχεδιασμός, μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία κέντρου τηλεμέτρησης (κύριου και εφεδρικού) μετρητικών δεδομένων και διαχείρισης φορτίου πελατών χαμηλής τάσης του δικτύου διανομής δυναμικότητας 300.000 μετρητικών σημείων.
 2. Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία 170.000 ηλεκτρονικών μετρητών με επικοινωνιακά μέσα (PLC και GSM/GPRS/3G), σε οικιακούς και μικρούς καταναλωτές, καθώς και μικρούς παραγωγούς του δικτύου διανομής χαμηλής τάσης, με ταυτόχρονη αποξήλωση των υφισταμένων μετρητικών διατάξεων. Οι ηλεκτρονικοί μετρητές θα είναι εφοδιασμένοι με κατάλληλο τηλεχειριζόμενο – κλιμακούμενο διακόπτη φορτίου παροχής του κάθε πελάτη (οικιακής χρήσης), ώστε να είναι δυνατή η διαχείριση του φορτίου των παροχών.
 3. Εκσυγχρονισμός διατάξεων τοποθέτησης μετρητικού και επικοινωνιακού εξοπλισμού, όπου απαιτηθεί για την ασφαλή λειτουργία τους.

Οι γεωγραφικές περιοχές που έχουν επιλεγεί για την εφαρμογή του πιλοτικού έργου και ενδεικτικός αριθμός των μετρητών ανά νομό είναι:

 1. Νομός Ξάνθης: 60.000 μετρητές
 2. Νομός Λέσβου (νήσος Λέσβος, νήσος Λήμνος και νήσος ‘Αγιος Ευστράτιος): 80.000 μετρητές
 3. Νομός Λευκάδας: 20.000 μετρητές
 4. Νομός Αττικής: 7.000 μετρητές
 5. Νομός Θεσσαλονίκης: 3.000 μετρητές.

Η ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 16η Απριλίου 2018, η ημερομηνία λήξης της πράξης ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2020 και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 19.500.000 ευρώ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06.03.2018

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας πραγματοποίησε μια επιτυχή συνάντηση για πρώτη φορά από κοινού με τη ΔΕΗ και την ΔΕΔΔΗΕ Ν.Μαγνησίας, την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μαουσίδης Σεραφείμ και ο Αντιπρόεδρος  κ. Θώμος Γεώργιος – Πανταζής. Εκ μέρους της ΔΕΗ παρευρέθηκε ο Προϊστάμενος κ. Σιαφάς Αθανάσιος και από την ΔΕΔΔΗΕ ο Διευθυντής κ. Παπακωνσταντίνου Παναγιώτης καθώς και ο Προϊστάμενος κ. Πλιακογιάννης Ευστράτιος.

Αναπτύχθηκε ένας ιδιαίτερα εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των εκπροσώπων, με γνώμονα θέματα του κλάδου ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην  «Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη» (ΥΔΕ), ένα θέμα σημαντικό που απασχολεί φορείς, ηλεκτρολόγους και καταναλωτές. Η επικοινωνία των φορέων μας πλέον είναι δεδομένη με κοινούς προβληματισμούς και ενδιαφέρον για τον κλάδο και το νομό μας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01.03.2018

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας με αφορμή την ηλεκτροπληξία νηπίου στην Πάτμο, εφιστά την προσοχή για την αποφυγή τέτοιων δυσάρεστων συμβάντων. Το ηλεκτρικό ρεύμα επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις και πρέπει να αναγνωρίζουμε πέρα από την χρησιμότητα και την επικινδυνότητα του.  Τονίζουμε πως πρέπει να ζητάμε την επαγγελματική άδεια των ηλεκτρολόγων.  Η ηλεκτροπληξία μπορεί να είναι επακόλουθο της ρευματοκλοπής, καθώς ακόμα και αν το ρεύμα είναι κομμένο, οι μετρητές συνεχίζουν να έχουν την τάση. Η ανάθεση ηλεκτρολογικών εργασιών σε μη αδειούχο ηλεκτρολόγο, εγκυμονεί κινδύνους για τους πολίτες και είναι αδίκημα βάσει της ηλεκτρολογικής νομοθεσίας για το οποίο διώκεται ποινικώς όποιος παρανομεί.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20.02.2018

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας κοινοποίησε έγγραφο προς τη ΔΕΗ, το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και τη ΔΕΔΔΗΕ,  για την λύση του προβλήματος των νησιών Σκοπέλου και Αλοννήσου σχετικά με την απουσία υπαλλήλου εξυπηρέτησης πελατών στα γραφεία της ΔΕΗ, με συνέπεια την καθυστέρηση ολοκλήρωσης διαδικασιών συμβολαίων (σύνδεση, επανασύνδεση, διακοπή κτλ). Ο πληθυσμός των νησιών είναι αρκετός και η τουριστική περίοδος είναι πλέον έντονη, για την οποία οι ηλεκτρολογικές διαδικασίες είναι βασικό κομμάτι και πρέπει να προχωρούν άμεσα προκειμένου να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των νησιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας θεώρησε χρέος να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές, προτείνοντας την τοποθέτηση εποχιακού υπαλλήλου για τη θερινή σεζόν στις περιοχές αυτές.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13.02.2018

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας εφιστά την προσοχή για την αποφυγή της ηλεκτροπληξίας. Το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι μόνο πηγή ενέργειας εξυπηρέτησης αλλά και πηγή κινδύνου. Τονίζουμε πως πρέπει να συνεργαζόμαστε μόνο με επαγγελματίες αδειούχους ηλεκτρολόγους και όχι με ερασιτέχνες. Οι αδειούχοι επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι ενημερώνονται διαρκώς για της νέες τεχνολογίες και για τους κανόνες προστασίας και ασφάλειας μέσω σεμιναρίων και συνεδρίων του κλάδου μας. Η ηλεκτροπληξία μπορεί να είναι επακόλουθο της ρευματοκλοπής, καθώς ακόμα και αν το ρεύμα είναι κομμένο, οι μετρητές συνεχίζουν να έχουν την τάση. Οφείλουμε να ζητάμε από τους Ηλεκτρολόγους την επαγγελματική τους άδεια. Η ανάθεση ηλεκτρολογικών εργασιών σε μη αδειούχο ηλεκτρολόγο, εγκυμονεί κινδύνους για τους πολίτες και είναι αδίκημα βάσει της ηλεκτρολογικής νομοθεσίας για το οποίο διώκεται ποινικώς όποιος παρανομεί.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08.02.2018

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας πραγματοποίησε με επιτυχία την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του ξενοδοχείου Park.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου κ.Σταυρίδης Αθανάσιος  και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πολιτικής  Προστασίας κ.Πράττος Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοκατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ) κ.Παγιάτης Θεόφιλος, εκπρόσωπος της Επαγγελματικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών Ν.Μαγνησίας  (ΕΕΤΕΜ) η κα.Σκαρβέλη Ελένη, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ.Σπαθής Γεώργιος, εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ κ.Πλιακογιάννης Ευστάθιος, εκπρόσωπος της ΓΚΕΡΟ Α.Ε. κ.Σολωμός Γεώργιος, εκπρόσωποι των ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας, του Συνδέσμου Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν.Λάρισας, του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Καρδίτσας και του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν.Μαγνησίας.

Επίσης, εκ μέρους του ΔΣ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ.Μαουσίδης Σεραφείμ απένειμε τιμητική πλακέτα και συνεχάρη τον κ.Τσαούση Απόστολο για την άριστη ολοκλήρωση των σπουδών του  στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ακριβώς στα πέντε χρόνια και τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος του Συνδέσμου.

Θερμές ευχαριστίες στο μέγα χορηγό της εκδήλωσης «ΓΚΕΡΟ Α.Ε.» Ηλεκτρολογικός εξοπλισμός και στους υπόλοιπους χορηγούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση του Συνδέσμου.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΔΩΡΩΝ:

A/A ΧΟΡΗΓΟΣ
1 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ Ν.ΑΓΧΙΑΛΟΥ “Η ΔΗΜΗΤΡΑ”
2 ΑΝΘΗ ΦΥΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε.
3 ΑΝΝΑ ΤΣΙΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΡΟΥΚΟΥ – ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
4 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ – ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
5 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚ. ΔΗΜΤΣΑΣ – ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΣΙΔΗΡΙΚΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ
6 ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΑΛΟΥΜΙΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
7 ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΤΑΜΟΥ ΖΑΓΟΡΑ ΠΗΛΙΟΥ
8 ΑΦΗ  EL FOR SAM – ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΝΤΡΙΚΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ
9 ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Α. ΠΙΛΑΤΟΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
10 ΓΚΑΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΕΡΑΜΙΚΑ
11 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΝΔΡΟΔΙΝΗΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ
12 ΕΛΕΜΚΟ ΑΒΕΕ – ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
13 “ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΚΟΝΕΣ” ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΑΒΕΡΝΑ
14 ΖΑΦΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ
15 Ι.ΒΟΥΣΒΟΥΡΑΣ  Κ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΩΝ
16 ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΦΤΟΓΙΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. – ΧΡΩΜΑΤΑ
17 ΚΑΛΑΘΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ – ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ
18 ΚΑΛΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
19 ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
20 ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
21 ΚΕΝΤΡΟ “ΓΚΑΖΙ”
22 ΚΛΙΠ – ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΝΔΥΣΗ
23 ΚΟΥΒΙΔΗΣ ΑΒΕΕ – ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΩΛΗΝΩΝ
24 ΚΟΥΠΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
25 ΚΡΑΒΑΡΙΤΗΣ Β. ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
26 ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΙΤΣΙΓΙΑΝΝΗ & ΣΙΑ Ο.Ε. – ΑΛΕΥΡΟΠΟΙΪΑ
27 “Κ.Χ. 1948” ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
28 ΚΩΣΤΑΣ ΑΘ. ΠΕΛΕΚΟΥΔΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. -ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ, ΚΑΓΚΕΛΑ, ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
29 ΛΑΠΠΑΣ ΘΩΜΑΣ – ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
30 ΜΑΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ
31 ΜΕΓΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
32 ΜΕΪΔΑΝΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
33 ΜΗΚΑ ΜΑΡΙΑ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
34 ΜΠΕΚΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
35 ΝΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ
36 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “ΛΑΛΑΡΙΑ” ΣΚΙΑΘΟΣ
37 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΡΕΤΟΥΣΑ ΣΚΙΑΘΟΣ
38 ΠΑΛΑΣΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ -PET SHOP
39 ΠΑΠΑΔΗΣ – ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΟ
40 Σ.ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ Δ.ΧΟΡΕΜΗΣ Ο.Ε. – ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
41 ΣΑΜΑΡΑΣ Α.Ε. – ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
42 ΣΠΥΡΟΣ Κ.ΑΓΙΩΤΗΣ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΦΡΑΓΙΔΩΝ, ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ
43 ΤΑΒΕΡΝΑ “ΤΟ ΣΚΑΛΙΜΙ”
44 ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Α.ΚΑΤΣΙΦΟΥ – ΧΡΩΜΑΤΑ
45 ΤΟΡΗΣ ΧΑΤΖΗ ΕΠΕ – ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
46 ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜ. ΚΩΝ/ΝΟΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ
47 ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΟ “ΜΕ ΜΟΣΤΡΑ”
48 ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΟ “ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ”
49 ΥΔΡΟΔΟΜΗ Α.Ε. – ΕΙΔΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΠΑΝΙΑ
50 ΥΙΟΙ ΕΥ. ΠΛΑΣΤΑΡΑ Ο.Ε. – ΧΥΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ
51 ΦΟΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
52 ΧΙΟΚΤΟΥΡΙΔΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
53 ΧΡΩΜΑ ΠΑΝΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
54 ΑΒΒ Α.Ε. – ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
55 BARBAKOS CAR AUDIO – SECURITY ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
56 BEAUTY CASE – ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ
57 CARICIA – ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΝΔΥΣΗ
58 ELECTROSTORE Π.ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ Α.ΜΠΕΣΙΝΗΣ ΟΕ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
59 FARINE CAFÉ BOULANGERIE – ΦΟΥΡΝΟΣ
60 FLORAL ZANTZOS – ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ
61 GREAT – ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
62 HAGER AEBE – ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
63 HOTEL DELPHI ΣΚΟΠΕΛΟΣ
64 LEGRAND – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
65 LIGHTSTORE ΑΦΟΙ ΠΟΡΛΙΓΚΗ Ο.Ε. – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
66 LUMEN ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ.ΕΠΕ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
67 MIRROR – ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ
68 OUZO THERAPY – ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΟ
69 PREMIERA FULL OF LIVE – ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ
70 SCHNEIDER ELECTRIC- ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ
71 TSOP’S FOOD TRUCK – ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 29.01.2018

Ο Πρόεδρος Μαουσίδης Σεραφείμ και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας, θέλουν να συγχαρούν τον κ.Τόλια Ιωάννη για την προαγωγή στο βαθμό του Υποστρατήγου και την τοποθέτηση του στην θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας. Επίσης, θερμά συγχαρητήρια στον κ.Μαρκογιαννάκη Βασίλειο για την θέση του Αστυνομικού Διευθυντή στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, στον κ.Καραΐσκο Βασίλειο και στον κ.Αλεξάκη Μιλτιάδη, για την θέση του Α’ και Β’  Υποδιευθυντή αντίστοιχα.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο ιδιαίτερα δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε , την κρίσιμη αυτή στιγμή για την χώρα μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι διαθέτετε απόλυτα τις ικανότητες για την ανταπόκριση στα καθήκοντα των νέων θέσεων, που σίγουρα θα επιτελέσετε με υψηλότατη αίσθηση ευθύνης. Η Ελληνική Αστυνομία έχει ανάγκη από ανθρώπους που υπηρετούν με αφοσίωση και πλήρη συναίσθηση της θέσης που βρίσκονται. Η εντιμότητα και ο επαγγελματισμός ανταμείβονται.

Σας συγχαίρουμε και πάλι για την προαγωγή και νέα σας τοποθέτηση, ευχόμαστε εις ανώτερα και σας δηλώνουμε ότι σε όποιο σημείο ή πεδίο απαιτηθεί η συνεργασία μας, επιθυμούμε να την θεωρήσετε δεδομένη προς όφελος της κοινωνικής ευημερίας των συμπολιτών μας.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10.01.2018

Ζήτημα αιχμής αποτελούν οι ρευματοκλοπές καθώς το φαινόμενο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα. Ο Σύνδεσμος  Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας επισημαίνει πως η ρευματοκλοπή εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών.  Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν συσκευές χαμηλότερης κατανάλωσης ρεύματος και να μην ξεχνούν το νυχτερινό ρεύμα. Με αυτούς τους τρόπους είναι εφικτή η εξοικονόμηση ενέργειας για χαμηλούς λογαριασμούς. Η ρευματοκλοπή συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα και καθημερινά δικάζονται τέτοιες περιπτώσεις με ανάλογες ποινές φυλάκισης και καταβολής ποσού μετά από υπολογισμούς της ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ. Ο κάτοχος του συμβολαίου παροχής ρεύματος είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε παράνομη επέμβαση στο μετρητή του και διώκεται ποινικά. Η παράνομη αυτή πρακτική, επιβαρύνει με το κόστος της απωλεσθείσας ενέργειας, όλους τους υπόλοιπους συνεπείς καταναλωτές.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22.12.2017

Με μεγάλη μας λύπη σχεδόν καθημερινά έχουμε πολλά ατυχήματα από ηλεκτρικές αιτίες, όπως ηλεκτροπληξίες και πυρκαγιές, τα οποία θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τηρώντας τον έλεγχο και την ασφάλεια των ηλεκτρικών μας εγκαταστάσεων.  Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας επισημαίνει πως ο έλεγχος και ο επανέλεγχος των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων είναι υποχρεωτικός βάση της νομοθεσίας (Ν.4483/1965) και έχει συστηματοποιηθεί στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Η ασφάλεια και η ποιότητα στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις μπορεί να αυξηθεί συστηματικά με την διενέργεια αρχικών ελέγχων και επανελέγχων. Αν τηρηθεί η διαδικασία του ουσιαστικού και περιεκτικού ελέγχου (οπτική επιθεώρηση, μετρήσεις και δοκιμές, τεκμηρίωση) αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των ατυχημάτων που οφείλονται στον ηλεκτρισμό. Κάθε ηλεκτρική εγκατάσταση πρέπει να ελέγχεται μετά την αποπεράτωσή της και πριν τεθεί σε λειτουργία. Όταν μια εγκατάσταση αποτελεί επέκταση ή τροποποίηση προϋπάρχουσας, τότε πρέπει να εξακριβωθεί ότι τηρεί όλες τις προϋποθέσεις και δεν προκαλεί καμία μείωση της ασφάλειας της προϋπάρχουσας εγκατάστασης. Ο επανέλεγχος πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, τα οποία ανάλογα με την εγκατάσταση ορίζονται από το νόμο αλλά και σε κάθε περίπτωση που κρίνεται απαραίτητο ανάλογα με τη χρήση ή με κάποιο συμβάν που μπορεί να έχει προκληθεί. Η μη διενέργεια των ελέγχων και των επανελέγχων μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε όλους τους συμβαλλόμενους, δηλαδή ιδιοκτήτες, κατασκευαστές, ηλεκτρολόγους, με κυρώσεις ποινικές και οικονομικές. Οι έλεγχοι πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο από αδειούχους ηλεκτρολόγους που έχουν τα νόμιμα προσόντα. Με την πραγματοποίηση των ελέγχων θα ελαχιστοποιηθούν οι βλάβες και τα ατυχήματα, δεν θα υπάρχουν διαρροές οι οποίες επιφέρουν υπερβολική κατανάλωση ρεύματος, θα βελτιωθεί η ποιότητα των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και συνεπώς θα αυξηθεί η ασφάλεια των καταναλωτών – πολιτών.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18.12.2017

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας εφιστά για ακόμα μία φορά τη προσοχή των πολιτών να απευθύνονται  για οποιαδήποτε ηλεκτρολογική εργασία σε επαγγελματία ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη κάτοχο ειδικής αδείας. Η ανάθεση ηλεκτρολογικών εργασιών σε μη αδειούχο ηλεκτρολόγο είναι αδίκημα βάσει της ηλεκτρολογικής νομοθεσίας και διώκεται ποινικώς όποιος παρανομεί. Δυστυχώς, ένα ακόμα δυσάρεστο γεγονός συνέβη με ένα 3χρονο κοριτσάκι που χτυπήθηκε από το ρεύμα, και ευτυχώς σώθηκε κατόπιν νοσηλείας. Η ανάθεση για την κατασκευή μιας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης σε μη αδειούχο ηλεκτρολόγο Εγκαταστάτη, εκτός από κινδύνους που εγκυμονεί για την οικογένεια σας και την περιουσία σας, επιφέρει και ποινικές κυρώσεις στον ιδιοκτήτη. Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι πηγή ενέργειας για την εξυπηρέτηση σας, ταυτόχρονα είναι και πηγή κινδύνου. Γι’ αυτό μην εμπιστεύεστε άτομα που δεν είναι αδειούχοι ηλεκτρολόγοι. Οι αδειούχοι επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι ενημερώνονται διαρκώς για της νέες τεχνολογίες και για τους κανόνες προστασίας και ασφάλειας μέσω σεμιναρίων και συνεδρίων του κλάδου μας.


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 14.12.2017

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας, θα θέλαμε να εκφράσουμε στον Πρόεδρο του Συνδέσμου μας κ.Μαουσίδη Σεραφείμ, τα συγχαρητήρια μας για την εκλογή του στις Εκλογές του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και συγκεκριμένα για την πρώτη θέση που κατέκτησε στο Τμήμα Υπηρεσιών με το Συνδυασμό ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025 και επικεφαλής τον κ.Πλαστάρα Τρύφωνα. Συγχαρητήρια και σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου μας που συμμετείχαν ως υποψήφιοι στο πλευρό του Προέδρου μας. Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν Συνάδελφοι σε Επιμελητηριακή Εκλογική Διαδικασία, η οποία και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία αυτή, τους κόπους και τις προσπάθειες που δικαιώθηκαν με το αποτέλεσμα της πρώτης θέσης στο Τμήμα Υπηρεσιών. Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν αυτή την κίνηση.  Ένας νέος δρόμος άνοιξε για το Σύνδεσμό μας. Ευχόμαστε στον Πρόεδρό μας κ.Μαουσίδη Σεραφείμ καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που τον περιμένει, μια γόνιμη θητεία και εμείς σαν Διοικητικό Συμβούλιο και Σύνδεσμος διαβεβαιώνουμε πως θα είμαστε πάντα δίπλα του προς όφελος του Συνδέσμου μας και των επαγγελματιών του Νομού μας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24.11.2017

Νέες μεγάλες καμπάνες για ρευματοκλοπές. Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας εφιστά την προσοχή των πολιτών ώστε να μην υποκύπτουν στο δέλεαρ χαμηλότερης κατανάλωσης με επέμβαση στον μετρητή και προτρέπει τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν συσκευές inverter,  λάμπες led, καθώς και το νυχτερινό ρεύμα ώστε να υπάρχει εξοικονόμηση ενέργειας για χαμηλούς λογαριασμούς.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14.11.2017

Για πρώτη φορά και με μεγάλη επιτυχία, ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας & η Επαγγελματική – Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ν.Τ. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ),  σε συνεργασία με το τμήμα Βιομηχανίας και Ναυτιλίας Β.ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. & Kafkas Institute of Training & Development,  πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Έξυπνο ρελέ LOGO» & «Ρυθμιστές στροφών», την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 στο Forum Conference Center.

Στην εκδήλωση εισηγητές ήταν ο κος Κανελλάκης Κωνσταντίνος (Industry & Marine Manager, Business Development & Solutions Department) και ο κος Ποθητός Κωνσταντίνος (Industrial Automation Engineer, Business Development & Solutions Department). Έγινε σχετική παρουσίαση, η οποία αναλύθηκε, αποκωδικοποιήθηκε και επεξηγήθηκε με μια σειρά παραδειγμάτων. Οι παρευρισκόμενοι  έκαναν αισθητή την παρουσία τους θέτοντας τα ερωτήματά τους και κάνοντας διάλογο.

Παρόντες στην παρουσίαση μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τόσο του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων όσο και της ΕΕΤΕΜ. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κος Μαουσίδης Σεραφείμ και ο Γραμματέας Οικονομικών της ΕΕΤΕΜ κος  Τσακόγιας Σταύρος απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους των Διοικητικών Συμβουλίων και ευχαρίστησαν θερμά τους εισηγητές και την ομάδα εκπροσώπησης της ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. για την επιτυχή παρουσίαση των θεμάτων και για την άψογη συνεργασία.

Τέλος, ευχαρίστησαν τα μέλη του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων και της ΕΕΤΕΜ για την συμμετοχή τους και δεσμεύτηκαν για την υλοποίηση περισσότερων εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε συνεργασία των δύο φορέων του Νομού Μαγνησίας.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων &Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας & η Επαγγελματική – Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ν.Τ. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ) , σε συνεργασία με το τμήμα Βιομηχανίας και Ναυτιλίας Β.ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. &  Kafkas Institute of Training & Development,  σας καλούν σε εκπαιδευτικό δίωρο σεμινάριο με θέματα: «Έξυπνο ρελέ LOGO»  & «Ρυθμιστές στροφών»

τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17:00

στο Forum Conference Center (Δεληγιώργη 9, Βόλος).

Εκ των ΔΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 09.11.2017

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας συγχαίρει τον Απόστολο Τσαούση για την άριστη ολοκλήρωση των σπουδών του  στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ακριβώς στα πέντε χρόνια. Ο Σύνδεσμός μας θέλει να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια για την επιτυχία αυτή, για τους κόπους, τις προσπάθειες και τις θυσίες μέσω των οποίων δικαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Μπράβο σε ένα νέο παιδί που παρόλο το πρόβλημα της τετραπληγίας, αρίστευσε και διέπρεψε στην ηλεκτρολογία. Ευχόμαστε στον  Αποστόλη Τσαούση να συνεχίσει με την ίδια θέληση, επιμονή και δύναμη ώστε να συνεχίσει να είναι πρωτίστως χρήσιμος άνθρωπος στην κοινωνία. Η ζωή είναι μπροστά και είναι γεμάτη προσκλήσεις. Οι νέοι ορίζοντες που ανοίγονται στην αναζήτηση και κατάκτηση της γνώσης ευχόμαστε να αποτελέσουν εφαλτήριο για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και προσωπική εξέλιξη. Θερμά συγχαρητήρια και στην οικογένεια για την πολύπλευρη στήριξή της. Ο Σύνδεσμος παροτρύνει τους νέους να ασχοληθούν με την ηλεκτρολογία και είναι έτοιμος να τους αγκαλιάσει και να τους προστατεύσει μόλις εγγραφούν στη δύναμή του.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08.11.2017

Το φαινόμενο των ρευματοκλοπών παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και δυστυχώς στο Νομό  Μαγνησίας προστίθενται συνεχώς νέες ποινές για ρευματοκλοπές. Η ρευματοκλοπή δεν είναι μόνο παράνομη αλλά και επικίνδυνη για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών. Όλοι οι μετρητές συνεχίζουν να έχουν τάση ακόμα και αν το ρεύμα είναι κομμένο, με συνέπεια την ηλεκτροπληξία σε περίπτωση παρέμβασης από οποιονδήποτε ερασιτέχνη. Ο κάτοχος του συμβολαίου παροχής ρεύματος είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε παράνομη επέμβαση στο μετρητή του και διώκεται ποινικά. Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας εφιστά την προσοχή των καταναλωτών  ώστε να μην υποκύπτουν στο δέλεαρ χαμηλότερης κατανάλωσης και να ζητούν από τους Ηλεκτρολόγους την επαγγελματική τους άδεια. Είναι θέμα χρόνου να πιαστούν όσοι διαπράττουν το αδίκημα της ρευματοκλοπής.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02.11.2017

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ επιτυχής συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας και εκπροσώπων της ΔΕΔΔΗΕ. Εκ μέρους του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μαουσίδης Σεραφείμ, ο Γεν. Γραμματέας κ. Τσίρος Δημήτριος και ο Αντιπρόεδρος  κ. Θώμος Γεώργιος – Πανταζής. Τη ΔΕΔΔΗΕ εκπροσώπησαν ο Διευθυντής κ. Παπακωνσταντίνου Παναγιώτης, ο κ. Μπέης Ευάγγελος, ο κ. Τσιργούλας Αχιλλέας, ο κ. Πλιακογιάννης Ευστράτιος και ο κ. Μπατσκίνης Δημήτριος.

Ιδιαίτερα εποικοδομητική η συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων, συζητήθηκαν θέματα του κλάδου όπως η      αλλαγή χρήσης σε καταστήματα, υποχρεωτική ΥΔΕ και τα υλικά στήριξης, τοποθετήσεις κιβωτίων. Συζητήθηκαν αλλαγές και προοπτικές σε θέματα του κλάδου. Η συνάντηση έκλεισε με την καταφατική δέσμευση των δύο φορέων για τη δημιουργία ενός νέου και μόνιμου διαύλου επικοινωνίας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος επ’ ωφελεία του κλάδου και του νομού μας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25.10.2017

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας σε συνεργασία με την ΕΛΕΜΚΟ ΑΒΕΕ πραγματοποίησε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή των μελών του Συνδέσμου, και όχι μόνο σεμινάριο με θέμα «Απαγωγοί Κρουστικών Υπερτάσεων», την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παύλου Μελά 43-45.

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής και εισηγητής ήταν ο κος Βαλιράκης Γεώργιος (Μηχανολόγος Μηχανικός B.Sc., Μηχανικός Τμήματος Πωλήσεων) και εκπρόσωπος της ΕΛΕΜΚΟ ΑΒΕΕ ο κος Μίτσης Μιχαήλ (Σύμβουλος Πωλήσεων ISMM). Έγινε σχετική παρουσίαση, η οποία αναλύθηκε, αποκωδικοποιήθηκε και επεξηγήθηκε με μια σειρά παραδειγμάτων. Οι παρευρισκόμενοι  έκαναν αισθητή την παρουσία τους θέτοντας τα ερωτήματά τους και κάνοντας διάλογο.

Παρόντες στην παρουσίαση σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. Ο Πρόεδρος κος Μαουσίδης Σεραφείμ απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους όλου του Διοικητικού Συμβουλίου και ευχαρίστησε θερμά τον εισηγητή και την ΕΛΕΜΚΟ ΑΒΕΕ τόσο για την επιτυχή παρουσίαση του θέματος όσο και για την άψογη συνεργασία. Τέλος, δεσμεύτηκε για την υλοποίηση περισσότερων ενημερωτικών ημερίδων ανοιχτών προς όλους και σε συνεργασία με λοιπούς φορείς.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23.10.2017

Κατόπιν των τελευταίων δημοσιευμάτων του τοπικού Τύπου, δύο περιστατικών, ενός γνωστού 40χρονου εμπόρου από το Βόλο και μιας 42χρονης από τον Αλμυρό, που τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης δέκα (10) και οχτώ (8) μηνών αντίστοιχα για ρευματοκλοπή, ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας εφιστά την προσοχή των πολιτών ώστε να μην υποκύπτουν στο δέλεαρ χαμηλότερης κατανάλωσης σε άτομα που τους προσεγγίζουν με διάφορα ποσά για επέμβαση στον μετρητή τους για τη μείωση στην κατανάλωση ρεύματος. Η ρευματοκλοπή διώκεται από τον νόμο και καθημερινά δικάζονται παρόμοιες περιπτώσεις με ανάλογες ποινές φυλάκισης και με πληρωμή του ποσού που υπολογίζει η ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ ότι εκλάπη. Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας εφιστά την προσοχή στους φίλους καταναλωτές και χρήστες της Ηλεκτρικής Ενέργειας, για κάθε είδους ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ να ζητούν από τους Ηλεκτρολόγους την ειδική επαγγελματική ταυτότητα και την άδεια τους. Να σημειωθεί ότι ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας θα είναι στο πλευρό των αρμόδιων αρχών για την πάταξη της ρευματοκλοπής.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20.10.2017

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ επιτυχής συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας και εκπροσώπων της ΔΕΔΔΗΕ. Εκ μέρους του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μαουσίδης Σεραφείμ, ο Γεν. Γραμματέας κ. Τσίρος Δημήτριος και ο Αντιπρόεδρος  κ. Θώμος Γεώργιος – Πανταζής. Τη ΔΕΔΔΗΕ εκπροσώπησαν ο Διευθυντής κ. Παπακωνσταντίνου Παναγιώτης, ο κ. Μπέης Ευάγγελος, ο κ. Τσιργούλας Αχιλλέας, ο κ. Πλιακογιάννης Ευστράτιος και ο κ. Μπατσκίνης Δημήτριος.

Ιδιαίτερα εποικοδομητική η συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων, συζητήθηκαν θέματα του κλάδου όπως η      αλλαγή χρήσης σε καταστήματα, υποχρεωτική ΥΔΕ και τα υλικά στήριξης, τοποθετήσεις κιβωτίων. Συζητήθηκαν αλλαγές και προοπτικές σε θέματα του κλάδου. Η συνάντηση έκλεισε με την καταφατική δέσμευση των δύο φορέων για τη δημιουργία ενός νέου και μόνιμου διαύλου επικοινωνίας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος επ’ ωφελεία του κλάδου και του νομού μας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13.10.2017

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας επιτυχής συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας και του Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας κ. Τόλια Γιάννη. Εκ μέρους του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μαουσίδης Σεραφείμ, ο Αντιπρόεδρος  κ. Θώμος Γεώργιος – Πανταζής και μέλος του Δ.Σ ο κ. Μαϊτιανός Απόστολος.

Σε ένα ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε ένα βασικό  πρόβλημα του κλάδου  η εκτέλεση εργασιών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, γνωστό ως θέμα «Λαθρεγκαταστάτες». Γι’ αυτό το θέμα υπάρχει αντίστοιχη νομοθεσία, η οποία και αναλύθηκε στη διάρκεια της συνάντησης.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την καταφατική δέσμευση των δύο φορέων για τη δημιουργία ενός μόνιμου και σταθερού διαύλου επικοινωνίας προς όφελος του κλάδου και του νομού μας.


Σεμινάριο – «Απαγωγοί Κρουστικών Υπερτάσεων»

Αγαπητέ συνάδελφε,

Ο Σύνδεσμός μας σε συνεργασία με την ΕΛΕΜΚΟ ΑΒΕΕ, στις 25 Οκτωβρίου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, θα διεξάγει παρουσίαση στα γραφεία του Συνδέσμου μας, Π.Μελά 43-45, με θέμα «Απαγωγοί Κρουστικών Υπερτάσεων».

Εισηγητής θα είναι ο κος Βαλιράκης Γεώργιος (Μηχανολόγος Μηχανικός B.Sc., Μηχανικός Τμήματος Πωλήσεων) και η διάρκεια του σεμιναρίου είναι δύο (2) ώρες.

Για την καλύτερη διεξαγωγή του σεμιναρίου παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε για την παρουσία σας έως 18 Οκτωβρίου 2017. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13.06.2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων & Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Πρωτοπρεσβυτέρου Αντωνίου Ζούπη θα ήθελε να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νηλείας και την οικογένεια του κοιμηθέντος.


Π Ρ Ο Σ  Κ Λ Η Σ Η

Αγαπητέ Συνάδελφε,

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα γιορτάσουμε  την γιορτή των ηλεκτρολόγων την ημέρα του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Σε  καλούμε να παρευρεθείς μαζί με τα μέλη της οικογένειας σου, στην λειτουργία και την Αρτοκλασία που θα τελεσθεί την ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 και ώρα λειτουργίας 7 -10 π.μ., στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ  ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ –ΑΓΙΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΗΛΕΙΑΣ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ


Απεργιακή Κινητοποίηση 17 Μαΐου 2017

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. στις 15 Μαΐου 2017, ο Σύνδεσμος μας θα συμμετέχει στην Γενική Απεργία την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017. Καλούμε τους Συναδέλφους στην Πλατεία Ελευθερίας και ώρα 10:00.


Γνωστοποίηση Νέου Δ.Σ. και Αντιπροσώπων ΠΟΣΕΗ & ΟΕΒΕΜ

Μετά τις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Νομού Μαγνησίας, που πραγματοποιήθηκαν στις 2 και 3 Μαΐου 2017, και κατόπιν συγκρότησης σε σώμα των εκλεγμένων μελών, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου αποτελείται από παλαιά και καινούργια πρόσωπα με πολύ όρεξη για δουλειά.

Η πλήρης σύνθεση της νέας Διοίκησης είναι: Πρόεδρος Μαουσίδης Σεραφείμ, Αντιπρόεδρος Θώμος Γεώργιος Πανταζής, Γενικός Γραμματέας Τσίρος Δημήτριος, Ταμίας Κοντογιάννης Δημήτριος Απόστολος, Μέλη Γκάγκας Γεώργιος, Μαϊτιανός Απόστολος και Πρεμέτης Παύλος.

Αντιπρόσωποι για την ΠΟΣΕΗ και την ΟΕΒΕΜ εκλέχτηκαν οι Μαουσίδης Σεραφείμ, Γκάγκας Γεώργιος, Θώμος Γεώργιος Πανταζής και Τσίρος Νικόλαος.