ΑΨΟΓΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΤΗΣ ΕΕΤΕΜ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ»

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας και η Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ν.Τ. Μαγνησίας) επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου των «Ελληνικών Καλωδίων» στη Θήβα.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΗΜ κος Μαουσίδης Σεραφείμ απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και ευχαρίστησε θερμά τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. άψογη συνεργασία και φιλοξενία.

Κατά την επίσκεψη στο εργοστάσιο τα μέλη του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας και της Επιστημονικής Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ν.Τ. Μαγνησίας), καλωσόρισαν στην αίθουσα Συμβουλίων ο Διευθυντής του εργοστασίου της Θήβας κ. Παπαϊωάννου Ιωάννης και ο Διευθυντής του Εμπορικού Β. Ελλάδος Λαφαζανίδης Πέτρος.

Έγινε παρουσίαση του βασικού εργοστασίου του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΑΕ αυτό της Θήβας την δυναμικότητα παραγωγής του ~60.000 τόνους καλωδίων ανά έτος που προκύπτει από την εργασία των 460 ατόμων του εν λόγο εργοστασίου. Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ διαθέτει 6 εργοστάσια παραγωγής απασχολεί περί τα 1.200 άτομα.

Στην συνέχεια έγινε παρουσία της διαδικασίας παραγωγής καλωδίων χαμηλής με μέσης τάσης από την Μηχανικό παραγωγής  κ.Γκροντά  Νικηφόρο και στην συνέχεια ενημέρωση για της νέες τάσεις παραγωγής όσο και ενημέρωση όσον αφορά το πιστοποιητικό CPR από τους Μηχανικούς τους τμήματος Μελέτης και Σχεδιασμού των καλωδίων Χαμηλής και Μέσης τάσης κ.κ. Σταυριανουδάκη Γεώργιο & Σταμάτη Αθανασίου υπό της εποπτεία του προϊστάμενου του τμήματος κ.Κολιό  Παναγιώτη.

Την όλη παρουσίαση επικουρούσε ο Προϊστάμενος Ποιοτικού Ελέγχου του εργοστασίου παραγωγής μειγμάτων κ.Δριστάς Γεώργιος. Τα μέλη του Συνδέσμου απηύθυναν ερωτήσεις στους Μηχανικούς και έλαβαν απαντήσεις σε διάφορες απορίες τους .

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων τα μέλη του Συνδέσμου περιηγήθηκαν και είδαν όλη της διαδικασία παραγωγής καλωδίων που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους χρηματίζοντας με τον τρόπο αυτό πλήρη άποψη για την παραγωγή καλωδίων .

Μετά το πέρας της ξενάγησης και τις αναμνηστικές φωτογραφίες στο αύλειο χώρο του εργοστασίου , η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. παρέθεσε γεύμα στα μέλη σε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης των Θηβών.